Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 22 Kasım’da izleyiciyle buluşuyor

Eskişehir’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenecen olan ‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali , 22-26 Kasım arasında yapılacak. Festivalde 5 gün boyunca 22 film yayınlanacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 22 Kasım’da izleyiciyle buluşuyor
15 Kasım 2017 Çarşamba 14:24

Eskişehir’de, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ile İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliği ile bu sene üçüncüsü düzenlenen festival, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçeklecek.

Açılışı 21 Kasım Salı günü saat 19:00’da gerçekleşecek olan festivalde film gösterimlerinin yanı sıra şiir dinletileri, konserler ve söyleşilere de yer verilecek.  10’uncu yılını kutlayan festival, Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Başkanı Nihal Bağcı, tüm Eskişehirlileri festivale davet ederek, “Çevre, tarım, enerji, gıda, kadın, çocuk yani sürdürülebilirlikle ilgili tüm konuları işleyen belgeseller gösterimde olacak. Tamamen insana dokunan, bakış açılarını değiştirecek, kaliteli yaşam, insanca yaşam için hazırlanmış belgeseller “ ifadelerini kullandı.  

Festivalde gösterimi yapılacak belgeseller şöyle:

Plastik Okyanus, Anlam Peşinde, Mutluluk Şehri, Şirket Şehri, Ölümcül Tasarım, Yük: Deniz Taşımacığının Gerçek Bedeli, Hayat Bazen, Yaşam Katili,  Yeni Dünya, Nehir Mavisi, Küçük İnsanlar Büyük Ağaçlar, Yenilenebilir Enerji Atılımı, Çikolata Davası, Sürdürülebilirlik Yükselişte, Kör Suşi, Eıd, Suyu Gözlerken, Kokota: Umut Adacığı, Yeni Simyacılar, Yüz bin Kalp, Birlikteliğin Adası, Çözümlerin Hikayesi…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.