Senfonide genç piyanist Senyücel’den müthiş performans

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki programında Ünlü bestekarlarC. Saint-Saens ve C. Franck’in besteleri Eskişehirlilerle buluştu. Gecede Solist Ceren Senyücel ve Şef ParickSouillot’nun müthiş performansı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Senfonide genç piyanist Senyücel’den müthiş performans
03 Kasım 2018 Cumartesi 12:34

2002 yılında kurulan ve ülkemizin en genç ve en hızlı gelişim gösteren sanat kurumlarından biri olarak Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz dinletiler sunmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta ünlü bestekarlarC. Saint-Saens ve C. Franck’inbestelerini Eskişehirlilerle buluşturdu. Şefliğini PatrickSouillot’nun üstlendiği gecenin ilk bölümünde Piyanist Ceren Senyücel solistlik yaptı. Saint-Saens’ın 2 nolu piyano konçertosunu başarılı bir şekilde seslendiren Senyücel sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Senfoninin ikinci bölümünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve şef PatrickSouillot’nunyüksek tempolu performansı ayakta alkışlandı.

Senfoni Orkestrası’nın gelecek programında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korosu işbirliğiyle düzenlenecek olan Atatürk’ü Anma Konseri’nde Fahir Atakoğlu’nun Sarı Zeybek Kantatı sahnelenecek. Solistliğini soprano Eda Bingöl Gürkan, mezzosoprano Leyla Ceren Koç, bariton Şahan Gürkan, ney sanatçısı Ercan Irmak ve piyanist Onur Ermez’in, metin yazarlığını Cennet Türker ve Şahan Gürkan’ın yaptığı konserin koro şefliğini Ebru Eren üstlenecek. 9 Kasım 2018 Cuma saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini Kıvanç Tepe yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.