SENFONİDE AKORDEON GECESİ

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki programında akerdon notaları Eskişehirliler ile buluştu. Prag’da düzenlenen Uluslar arası Akordeon Günleri’nin sanatçı direktörü Ladislav Horak’ın konuk solist olarak katıldığı konserin Orkestra Şefliğini Patrick Souillot yaptı.

SENFONİDE AKORDEON GECESİ
06 Ocak 2018 Cumartesi 12:24

2002 yılında kurulan ve Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz dinletiler sunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konuk sanatçısı Çek akordeon sanatçısı Ladislav Horak oldu. Patrick Souillot’un orkestra şefliğini yaptığı konserde akordeon sanatçısı Ladislav Horak, Eskişehirlilere müzik ziyafeti yaşattı. Pıazzolla’nın eserlerini başarı ile seslendiren Ladislav ve Senfoni Orkestrası konser sonunda dakikalarca alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Stravinsky’nin eserlerini başarılı bir şekilde seslendirdi.

Senfoni Orkestrası’nın gelecek konserinde Türk Müziği’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan İdil Biret sahne alacak. 12 Ocak 2018 Cuma saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.