ŞEHİR TİYATROLARININ YENİ OYUNU ‘BAŞVURU BEKLEMEDE’ SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, ‘Başvuru Beklemede’ adlı tek kişilik komedi oyunu, 31 Ekim’de ilk gösterimini gerçekleştirerek pandemi koşullarına uygun olarak seyirci ile buluşacak.

ŞEHİR TİYATROLARININ YENİ OYUNU  ‘BAŞVURU BEKLEMEDE’ SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR
30 Ekim 2020 Cuma 17:14

Şehir Tiyatroları, sağlığa uygunluk kuralları ve salgınla mücadele önlemlerini göz önünde bulundurarak hazırladığı repertuvarının ilk projesini, Eskişehir izleyicisinin beğenisine sunuyor. Amerikalı oyun yazarları Greg Edwards ve Andy Sandberg’in kaleme aldığı, Emel Aslan’ın Türkçemize kazandırdığı ‘Başvuru Beklemede’ adlı tek kişilik komedi oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatroları sanatçısı Çiğdem Altuğ üstleniyor. Oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını ise Cemal Öztürk gerçekleştirdi.

Sıra dışı bir anlatım ve görselliğe sahip olan oyun, yetişkinler ve çocuklar arasındaki iletişimi, ebeveyn olma halini ve eğitim sistemini sorgularken, okul seçimi sürecinde akıllarını yitiren yetişkinler ve okul yönetimlerinin abartılı kabul şartlarının yaratığı gerilimler eşliğinde mizah dozu yüksek bir seyirlik sunuyor. Şehir Tiyatroları sanatçısı Özlem Akdoğan’ın rol aldığı tek kişilik oyun, Şehir Tiyatroları bünyesindeki 32 sanatçının yardımcı oyuncu olarak eşlik ettiği, sinema ve video tekniklerinin kullanıldığı, zengin bir görselliği tiyatro sahnesine taşıyor.

Sağlık koşullarını önceleyerek yeni sezonunu açan Şehir Tiyatroları, hijyen ve mesafe kurallarını salonlarında ve ortak kullanım alanlarında titizlikle uygulayarak izleyicilerini en uygun koşullarda ağırlayacak şekilde çalışmalarını tamamladı.

Oyun 31 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda ilk gösterimini gerçekleştirecek ve sezon boyunca izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.