ŞEHİR TİYATROLARI YENİ OYUN İÇİN PROVAYA BAŞLADI

Türk Tiyatrosunun en önemli yazarlarından Turgut Özakman’ın oyunu ‘Duvarların Ötesi’ Aralık ayında Eskişehir Şehir Tiyatroları sahnelerinde Eskişehirli tiyatro severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

ŞEHİR TİYATROLARI YENİ OYUN İÇİN PROVAYA BAŞLADI
21 Ekim 2019 Pazartesi 16:12

            Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezonda sahneleyeceği ‘Duvarların Ötesi’ adlı oyununun yönetmen koltuğunda usta rejisör Murat Atak oturuyor. Özakman’ın klasik eserlerinden biri olan oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Mustafa Kala ve dekor tasarımını ise Ahmet Ertap üstleniyor.

Turgut Özakman’ın 50’li yılların sonuna doğru kaleme aldığı ve beyaz perdeye de uyarlanan Duvarların Ötesi, suça eğilimin ve suçu doğuran sebeplerin psikoloji dışında, ekonomik ve sosyal yetersizliklerden de kaynaklanabildiğini vurgulayarak, meseleyi hapisten kaçan bir grup mahkûmun yaşadıkları üzerinden ele alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarının provalarını aralıksız sürdürdüğü yeni oyunuyla Aralık ayı başında Eskişehir izleyicisi ile buluşacak ve sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam edecek.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.