Odunpazarı'nda Ebru Kursu

Odunpazarı Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (OMEK), kadınlara ebru sanatının incelikleri konusunda eğitimler veriliyor.

Odunpazarı'nda Ebru Kursu
14 Kasım 2017 Salı 14:07

Osmanlı'da usta-çırak usulü ile öğrenilen ebru sanatı, uzman eğitimcilerle OMEK kursları bünyesinde kursiyerlere öğretiliyor. Kursiyerler, kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine özel boyalar damlatılarak yapılan derslerde hünerlerini gösteriyor. Fırça ve kullanılan boyalarla, önce uygulama tekniklerine teorik olarak öğrenen kursiyerler, usta öğreticiler tarafından ebrunun inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor.  

Bu kurslar kapsamında eğitimleri devam eden ebru sanatı kursiyerleri her geçen gün alanlarında daha da profesyonelleşerek, modern çalışma ortamlarında gerçekleştirdikleri uygulamalarla su da tarihi yaşatıyorlar.

“MESLEK SAHİBİ OLUYORUZ”

Aldıkları kurslarla meslek sahibi olduklarını söyleyen kadınlar, Odunpazarı Belediyesi sayesinde ev ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti. Kadınlar kendilerine bu imkânı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.