MERSİN EDEBİYAT ÖDÜLÜ ESKİŞEHİR’Lİ ŞAİR HAYDAR ERGÜLEN’İN OLDU

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, Haydar Ergülen’in Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 11 yıldır sürdürülen, 'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'ne bu yıl, çağdaş şiirin usta şairi Haydar Ergülen değer görüldü.

MERSİN EDEBİYAT ÖDÜLÜ ESKİŞEHİR’Lİ ŞAİR HAYDAR ERGÜLEN’İN OLDU
01 Aralık 2017 Cuma 09:24

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü' değerlendirme sonucunu açıkladı. Ödül Değerlendirme Kurulu üyeleri Celal Soycan, Metin Cengiz, Yavuz Özdem, Cemal Sakallı ve Ogün Kaymak, 2017 için önerilen adaylar arasında şair Haydar Ergülen'i ödüle layık gördü. Değerlendirme Kurulu kararını ise şöyle açıkladı: "2017 yılı için önerilen adaylar arasından, Türk şiirinde okur profilini genişleten bir duru kavrayışla, en karmaşık ontolojik meseleyi gündelik hayatın akışı içinden şiire çağırdığı, düzyazılarıyla da sürdürdüğü dil özenini, sahici duyarlığını, insanı esirgeyen ahlakı değerlerini poetik bir örgüde maddîleştirdiği; çeşitli şiir etkinliklerinde görev alarak şairlerin buluşmasına, tanışmasına, uluslararası ilişkiler kurmasına ortam hazırladığı için, çağdaş şiirimizin usta şairi Haydar Ergülen'i ödüle değer bulmuştur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.