HÜMED VE KENT KONSEYLERİ KADIN EDEBİYATÇILARI ANLATTI

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun, Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) paydaşlığında düzenlediği “Tanzimat’tan Cumhuriyete Kadın Edebiyatçılar “ sergisi ve sempozyumu Haller Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda kadın yazar ve şairlerimizin Türk edebiyat tarihine katkılarına vurgu yapıldı.

HÜMED VE KENT KONSEYLERİ KADIN EDEBİYATÇILARI ANLATTI
11 Mart 2018 Pazar 15:52

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Tanzimat ve Cumhuriyet dönemlerinde damga vurmuş 49 kadın edebiyatçının orijinal ilk eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergiyi oluşturan Araştırmacı -Yazar Nezih Kuleyin açılışta yaptığı konuşmada, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek “Eskişehir Kent Konseyi’ne emekleri için çok teşekkür ediyorum. Çalışmaları büyük fedakârlıkla yürüttüler. Burada çok önemli eser ve bilgilere şahitlik edeceksiniz. Örneğin Halide Edip’in onbaşı rütbesi ile savaşa katıldığı haberini Vakit Gazetesi birinci sayfasında vermiş” dedi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu da Kent Konseyi gönüllülerine ve HÜMED’e emekleri için teşekkür etti. HÜMED Başkanı İlker Tabak ise, bu çalışmayı Türkiye’yi gezen sergi haline getirmek istediklerini söyledi. Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy da konuşmasında, kadınların hayatın her alanında büyük başarılara imza attığını ve böylesi çalışmaların günümüze ışık tutması açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. Sergi açılışından sonra sempozyum programına geçildi. Moderatörlüğünü HÜMED Başkanı İlker Tabak’ın yaptığı sempozyumda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Şahin, Prof. Dr. Medine Sivri ve Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zeliha Güneş, Tanzimat ve Cumhuriyet dönemi kadın edebiyatçılarını anlattı. Etkinlik sonunda Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy konuşmacılara plaket takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.