Hamamyolu'nda el sanatları şenliği

Odunpazarı Belediyesi yılsonu sergilerine Hamamyolu Caddesi’nde gerçekleştirdiği El Sanatları Sergisi ile devam etti. Açılışı yapılan Odunpazarı Belediyesi El Sanatları Şenliği, 3 gün sürecek.

Hamamyolu'nda el sanatları şenliği
02 Haziran 2018 Cumartesi 13:15

Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK), Halk Merkezleri ve Yenikent Kurs Merkezi’nde açılan atölyelerde eğitim gören atölye katılımcıları ile Koca Çınar Yaşam Merkezi Müdavimlerinin bir yıl boyunca yaptıkları eserler, Hamamyolu Caddesi’nde yapılacak olan El Sanatları Şenliği ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Gerçekleştirilen sergiye Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir Milletvekili adayları Jale Nur Süllü ve Sibel Yeşildal katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Kurt, “Bugün burada Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinin, OMEK’in, Yenikent Kurs Merkezi’nde açılan atölyelerde eğitim gören atölye katılımcıları ile Koca Çınar Yaşam Merkezi Müdavimlerinin bir yıl boyunca yaptıkları eserlerin sergilendiği bir ortamdayız. Bu sergiyi Hamamyolu’nda yapıyoruz çünkü bu eserleri herkesin görmesini istiyoruz. Bu üretilen eserler, el emeği, göz nuru ve alın teridir. Şu ana kadar 11 adet Halk Merkezi açtık ve bu halk merkezleri vatandaşlar boş zamanlarını değerlendirmesi için açtık. Çocuklara, gençlere, kadınlara ve yetişkinlere uygun sosyal aktivitelerimiz var bu aktivitelere tüm Eskişehir halkının katılmasını diliyorum. Buradaki ürünler satılıp ev ekonomisine katkı sağlarsa Halk Merkezlerimizdeki çalışmaların somut bir örneğini almış oluruz. Biz Türkiye’de asgari ücretle geçinemeyen, asgari ücretle geçinemeyen milyonlarca insanın sorununa çözüm aramak durumundayız ve bunu da Halk Merkezlerimizdeki çalışmalarla yerine getirmek istiyoruz” dedi.   

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, sergiyi gezerek ürünleri inceledi. Yılsonu sergisi, şenlik havasında geçecek. El Sanatları Şenliği, 3 Haziran Pazar Günü sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.