GENÇLER DİDEM MADAK’I ŞİİRLERİ İLE ANDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Gençlik Merkezi ücretsiz olarak verdiği kursların yanı sıra düzenlediği etkinliklerle de gençleri bir araya getiriyor. Son olarak Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, kısa hayatına acı dolu şiirler sığdıran Didem Madak anıldı.

GENÇLER DİDEM MADAK’I ŞİİRLERİ İLE ANDI
10 Mayıs 2018 Perşembe 13:35

38 yaşında kanserden hayatını kaybeden Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden Didem Madak, Gençlik Merkezi tarafından Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte şiirleri ile anıldı. Ünlü oyuncu Defne Yalnız’ın da katıldığı etkinlikte, ünlü sanatçıların Didem Madak için hazırladığı belgesel ilk kez Eskişehirli gençler için gösterildi. Anadolu Üniversitesi Müzik Kulübü gönüllüleri tarafından müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak da bir konuşma yaptı. Kaynak “Bizim gençliğimizin çok önemli şairlerinden birini anıyoruz. Gençlik Merkezimizin gönüllülerine ve katılım gösteren tüm gençlere yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Belgesel gösterimi sonrası gençlerle söyleşi gerçekleştiren Defne Yalnız, “Eskişehir’de okuyor olmanız sizler için çok büyük bir şans. Bu şehrin geçmiş yıllardaki halini bilen biri olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum ki İsa’nın doğumu miladı ikiye nasıl ayırıyorsa, Yılmaz Hocamızın bu şehirde belediye başkanı olması da ‘Büyükerşen’den Öncesi’ ve ‘Büyükerşen’den Sonrası’ olarak bu şehrin gelişimini ikiye ayırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Didem Madak’ı birçok kişinin bilmediğini ama şiirlerini dinleyenlerin kendisine hayran kaldığını ifade eden belgesel yapımcısı Fatih Zenginoğlu ise etkinliği düzenleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ne teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.