ETOMÜZE 2 YAŞINDA

Açılışından bu yana iki yıl geçen ETOMÜZE, 47 ülkeden ve Türkiye’den 100 bine yakın kişiyi konuk etti. 

ETOMÜZE 2 YAŞINDA
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:33

9 Mayıs 2017’de törenle hizmete sunulan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi (ETOMÜZE) ikinci yılını doldurdu. Eskişehir Ticaret Odası’nın kalıcı eserler kapsamında hayata geçirdiği ETOMÜZE açılışından bu yana iş dünyasının, öğrencilerin ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin gözdesi oldu. Frigya’dan günümüze Eskişehir’in 3000 yıllık ticaret ve sanayi geçmişini anlatan ETOMÜZE’yi 100 bine yakın kişi ziyaret etti. Konuklarını Eskişehir’in ekonomi tarihinde yolculuğa çıkaran ETOMÜZE’ye, Türkiye’nin 67 şehrinden ve 47 ülkeden müze sever misafir oldu. İlköğretimden üniversiteye kadar 102 eğitim kurumunu ağırlayan ETOMÜZE’de öğrencilere yönelik onlarca eğitici ve öğretici etkinlik düzenlendi.

-“Müzeler şehri Eskişehir” imajına katkı
ETOMÜZE’nin kuruluşunun ikinci yıldönümü hakkında değerlendirmede bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, üyelerin ve Eskişehirli ticaret erbabının ata yadigarları ile oluşturulan ETOMÜZE’de 100 bine yakın ziyaretçiyi konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. ETOMÜZE’nin Eskişehir’in ekonomi tarihine ışık tuttuğunu da belirten Güler, şehrin turizmdeki marka değerine güç kattığını vurguladı. ETOMÜZE’de Eskişehir’in değerlerinin de tanıtıldığını belirten Güler, “Müzeler şehri Eskişehir” imajına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.