ESKİŞEHİR ÖNEMLİ NOKTADA

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen Nebil Özgentürk ile “Hayat, Memleket, Sanat" konulu söyleşi ve imza günü yoğun katılımla gerçekleşti.

ESKİŞEHİR ÖNEMLİ NOKTADA
19 Şubat 2019 Salı 16:02

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen Nebil Özgentürk ile “Hayat, Memleket, Sanat" konulu söyleşi ve imza günü yoğun katılımla gerçekleşti. Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) gerçekleşen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.  Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptı. Konuşmasında Odunpazarı Kent Konseyi’nin çalışmalarını anlatan Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi’nin Odunpazarı Belediyesi’nden bağımsız çalışmalar yaptığını söyledi. 

“KENT KONSEYİ VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ BİZİM BAŞIMIZIN TACI”
Kumru’dan sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  “Demokratik bir ortamı sağlamak bizim görevimiz. Kent Konseyi ve diğer demokratik kitle örgütleri bizim başımızın tacı, ama tartışarak doğruyu bulmak şartıyla. Bu konuda da Eskişehir oldukça önemli bir noktada. Bunu sürdürmek istiyoruz, o konudaki desteklerinize de şimdiden teşekkür ederiz” dedi. 

“İBRET OLDUN DİYE BELGESEL HAZIRLIYORUM”
Moderatörlüğünü Av. Hüseyin Akçar’ın yaptığı söyleşide konuşan Nebil Özgentürk, sanattan memleket meselelerine birçok konuya değindi. Sanatla, kitaplarla büyüyen çocuklardan  vicdansız insan çıkmayacağını söyleyen Özgentürk, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in “Bebeklerden katil yarattılar bu ülkede’ sözlerine değindi. Bu sözün tarihe kazındığını ifade eden Özgentürk, Nazım Hikmet’in ise katilden ressam yarattığını belirtti. İbret olsun diye belgeseller hazırladığını kaydeden Özgentürk, “Hepimizin bir hayali yok mu? Ben bir çivi çakacağım, ben bu toprağı kazacağım, bu beldenin belediye başkanı olacağım, ben gidip savunmasız bir adamı savunacağım… Herkesin bir hayali var. Hayalleri olan insanların ortasındayız biz. 2048 yılında neden torunlarımız izlemesin Ara Güler’in hikâyesini ya da Yaşar Kemal’in Hemite Köy’ündeki büyük dramını, İnce Memed’in nasıl yazıldığının öyküsünü. 
Bir beste neden yapılır, insanlar mutlu olsun diye. Ben de bazen ibret olsun, bir daha sanat insanlarına acı çektirmesinler diye hazırlıyorum belgesellerimi. Siyasi tavır alıyoruz aslında. Silivri’ye atmayın düşünce insanlarını ve gazetecileri demek için de biz belgesel yapıyoruz. Ben arşiv için yapmıyorum. Arşiv’in anlamı yok ki, arşivi konuşturmak gerekiyor” dedi. 
Nebil Özgentürk, söyleşisinin ardından kitaplarını imzaladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.