"ESKİŞEHİR'DE YAŞADIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLUSUNUZ"

Gazeteci- Yazar Ayşe Kulin Eskişehirli okurlarıyla Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen imza gününde bir araya geldi. Hamamyolu Açık Hava Kütüphanesinde gerçekleşen imza gününe, Eskişehir’liler büyük bir ilgi gösterdi.

"ESKİŞEHİR'DE YAŞADIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLUSUNUZ"
25 Şubat 2019 Pazartesi 14:52

Önemli yazar ve gazetecileri Eskişehirlilerle buluşturan Odunpazarı Belediyesi, bu kez ünlü gazeteci ve yazar Ayşe Kulin’i düzenlenen imza gününde Eskişehirli sevenleriyle bir araya getirdi. Hamamyolu’nda bulunan Sanat Köprüsü altındaki Açık Hava Kütüphanesi’nde okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan ve kitaplarını imzalayan Kulin, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Eskişehir’i çok beğendiğini ifade etti.  Eskişehir’de yaşadığınız için çok şanslısınız diyen Kulin: “Daha önce gezme fırsatını bulamamıştım, bugün Odunpazarı’nı gezdim ve çok beğendim. El işlerine hayran kaldım. Çeşitli cam eşyaları ve şal aldım, çibörek yedim. O kadar mutlu oldum ki anlatamam” dedi. Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan Uğur Mumcu Parkı’na da uğradığını belirten Kulin, orada da geçmişi yad ederek o acı günleri anımsadığını söyledi.

ESKİŞEHİRLİ OLDUĞUNUZ İÇİN TEBRİK EDİYORUM 

Kulin: “Eskişehir’den mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Eskişehir Türkiye’nin iftihar ettiği bir şehir gerçekten, sizleri Eskişehirli olduğunuz için tebrik ediyorum” dedi.  Ayşe Kulin’in çok değerli ve özel bir yazar olduğunu belirten Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt, kendisi ve eşi Türküz Kurt’un Kulin’in kitaplarını beğeniyle okuduğunu dile getirdi. Değerli ve özel isimleri Eskişehirlilerle bir araya getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Kurt, “Biliyorsunuz biz Türkiye’nin en çok kütüphane açan ilçe belediyesi olarak kitap ve okumaya teşvik adına büyük bir başarı gerçekleştirdik. İnsanlar okusun, farklı bakış açıları yakalasın, yaşadıkları toplumu, dünyayı, insanları daha yakından keşfetsin, tanısın istiyoruz. Toplumun okumakla gelişeceğine inanıyor ve bu uğurda büyük çabalar harcıyoruz. Kütüphanelerimiz arasında burada olduğu gibi açık hava kütüphaneleri de var. Parklarımızı gezen insanlar ister parkta isterse istedikleri kitabı alıp evinde okusun ve geri getirsin istiyoruz. Ne mutlu ki bugüne kadar açık hava kütüphanelerimizde tek bir kitap eksilmediği gibi 1 kitap alıp okuyan 2 kitap geri getirdi. Bu da Eskişehir insanının kendilerine sunulan hizmeti sahiplendiğinin ve gelişmişliğinin bir göstergesidir. Demek ki doğru işler yapıyoruz. Demek ki okumaya teşvik adına iz bırakacak hamleler yapmışız. İnşallah yeni dönemde de kütüphane sayılarımızı artırmaya ve farklı insanların ilgisini daha da çekecek tematik kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Sayın Kulin’e de davetimizi kırmayıp geldiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Kurt, Kulin’in “SON” isimli kitabını da kendisi ve eşi Türküz Kurt için imzalatmayı da ihmal etmedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gulcihan l - 4 yıl önce
Siyasi nedenlerle halkı cezalandirmayin