DYO SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE ESKİŞEHİR EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Türkiye’nin ilk kurumsal resim yarışması olan DYO Resim Yarışması’nın 37’inci ödül töreni Eskişehir’de gerçekleştirildi. Yarışmada 4 eser ödüle layık görülürken, 53 eserde sergilenmeye değer bulundu.

DYO SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE ESKİŞEHİR  EV SAHİPLİĞİ YAPTI
06 Aralık 2017 Çarşamba 12:27

      Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ilki 50 yıl önce İzmir’de düzenlenen ve 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen DYO Sanat Ödülleri'nin 37'nci töreni ve sergi açılışı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

      Eskişehir’de ilk kez düzenlenen DYO Sanat Ödülleri törenine Eskişehir Vali Yardımcısı Şahin Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar ile çok sayıda davetli katıldı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar yaptığı konuşmada, 37'nci DYO Sanat Yarışmasına 463 sanatçının 790 eserle katıldığını,  jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu ‘Pentür’ dalında, Sidar Bakı 'İsimsiz', Murat Özbakır 'Doğa-Beden-Kent 1', Filiz Piyale 'Göç' adlı eserleriyle,  ‘Özgün Baskı’ dalında ise Semih Çınar'ın 'Atık No:1' adlı eseriyle ödül aldıklarını açıkladı.

       Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, DYO ailesini ve yarışmaya katılan sanatçıları kutlayarak, “ DYO ailesi Eskişehir için çok önemli. Yarışmanın 50. Yıl kutlaması ve ödül töreninin Eskişehir’de ilk kez yapılması DYO ailesinin kentimize verdiği değeri göstermektedir. Ayrıca Eskişehir’e bir teknik okul kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
      Konuşmalardan sonra Feyhan Yaşar ile Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı dereceye giren Sidar Bakı, Filiz Piyale ve Semih Çınar'a ödüllerini sundu.

37. Dyo Sanat Ödülleri Sergisi 31 Aralık 2017 tarihine kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde izleyicilere açık olacak.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.