Dede Korkut UNESCO yolunda

"Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edildiği 2013 yılından beri Türk Dünyası Vakfınca birçok kalıcı eser kazandırılan Eskişehir’de bu kapsamda yapılan Dede Korkut Parkı'nın, "Dede Korkut Mirası"nın UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine girmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Dede Korkut UNESCO yolunda
27 Kasım 2018 Salı 13:03

Vişnelik Mahallesi'nde yaptırılan Dede Korkut Parkı'nda Dede Korkut kitabında yer alan hikayeler, Dede Korkut Anıt Duvarı'na Türk dünyasının seçkin sanatçıları tarafından minyatürlerle süslendi. Parka yürüyüş yollarının yanı sıra Mihriye Hatun Camisi de inşa edildi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkeler Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin UNESCO Milli Komisyonlarınca geçen yıl hazırlanan, "Dede Korkut Mirası: Kültürü, Efsaneleri ve Müziği" başlıklı dosya, bu ayın sonunda Doğu Afrika ülkesi Mauritius'ta başlayacak "Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetler Arası Komitesi"nin 13. oturumunda görüşülecek.

Farklı ülkelerden 12 uzmanın görev yaptığı değerlendirme organının tavsiyesi yönünde bu dosyanın temsili listeye kaydı yönünde karar verilmesi bekleniyor.

Bu kayıt, Dede Korkut Parkı'nın önemini ve yapılması yönündeki isabetliliği ortaya koyacak, bu değerli mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasına destek sağlanmış olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.