CAM FESTİVALİ BAŞLADI

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyeleri’nde düzenlenen 6. Uluslararası Cam Festivali başladı.

CAM FESTİVALİ BAŞLADI
26 Eylül 2018 Çarşamba 17:11

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Cam Festivali başladı. Bu yıl 6’ncısını gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali’ne Amerika, Hollanda ve Almanya’dan bilim insanları ve sanatçılar katılıyor.  6. Uluslararası Cam Festivali’nin açılış töreni Kurşunlu Külliyesi’nde yapıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, festivalin açılışında yaptığı konuşmasında, Odunpazarı’nın sanatın merkezi olduğu gibi, demokrasinin ve barışın da merkezi olması gerektiğini kaydetti.  Kurt, Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Odunpazarı’nda bulunan bürosuna yapılan saldırıyı da sert bir dille kınayarak, “Eskişehirlilerin barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı ortam yaratan insanlar olduğunu bilmek lazım. Hiç kimsenin başkalarını düşüncelerinden dolayı suçlamaya hakkı olmadığını unutmamalıyız. Demokrasi, insan hakları ve barış bütün festivallerimizin temelidir. Her kim olursa olsun barış içinde, birlikte yaşayabilmeliyiz. Ama ne yazık ki bazı kendini bilmezler, daha dün bir avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı düzenledi. Eskişehir’e yakışmayan Eskişehir insanını utandıran bir yaklaşımdır. Bunu protesto ettiğimi bu festival nedeniyle bütün Türkiye’ye duyurmak isterim. Yanlış, kim yaparsa yapsın yanlıştır. Hiç kimse ben seni sevmiyorum, seninle yaşamak istemiyorum diyemez. Hep birlikte bu topraklarda yaşayacağız. Festivallerin de, gösterilerin de, sanatın da en önemli malzemesi barıştır. Biz o nedenle Odunpazarı’nda bu barış ortamını bozmak isteyenlerin tümüne hayır diyoruz.

Amerika’dan Alexis Silk, Hollanda’dan Josja Caecilia Schepman ve Almanya’dan Simone Fezer’in katılacağı 6. Uluslararası Cam Festivali, 30 Eylül 2018 Pazar Günü Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.