BÜYÜKŞEHİR’İN DİJİTAL ARŞİVİNE BÜYÜK İLGİ

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planını kararlılıkla sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, evde kalan vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için birçok etkinliği de dijitale taşıdı. Şehir Tiyatroları’nın oyunları, Senfoni Orkestrası’nın konserleri, Kent Belleği Müzesi’nin arşivi başta olmak üzere yüklenen videolar on binlerce kişi tarafından izlendi.

BÜYÜKŞEHİR’İN DİJİTAL ARŞİVİNE BÜYÜK İLGİ
06 Haziran 2020 Cumartesi 13:13

Salgın döneminde bir yandan vatandaşlara yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da vatandaşların sosyal hayatının pandemi sürecinden etkilenmemesi için çeşitli çalışmalar ve aktiviteler gerçekleştirdi. Bu kapsamda tiyatro oyunları ve senfoni konserlerinin arşivini dijitale taşıyan Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak düzenlediği Evde Spor Var canlı yayın etkinlikleri ile de vatandaşları sporsuz bırakmadı. Kent Belleği Müzesi’nin arşivini de dijitale taşıyan Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube hesabından paylaştığı videolar on binlerce kişi tarafından izlendi.

Ayrıca Gençlik Merkezi, Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Masal Şatosu, Çocuk Hakları Birimi de yaptığı canlı yayınlar ile çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlara evde de olsalar eğitici ve keyifli zamanlar yaşattılar. Ayrıca birçok birim tarafından çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

Pandemi döneminde herkesin evde vakit geçirmekte zorlandığını belirten Eskişehirliler ise dijitale taşınan etkinlikler dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.