Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan yeni oyun

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonda sahnelenmek üzere Cahit Atay’ın kaleme aldığı “Sultan Gelin” adlı yeni oyunun hazırlıklarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan yeni oyun
20 Kasım 2018 Salı 15:43

2018- 2019 tiyatro sezonunu yeni oyunları ile zenginleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, öncelikle Eskişehir’in ilçe ve mahallelerinde yaşayan vatandaşlarına yönelik olarak sahneleyeceği yeni oyunu için çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Sultan Gelin” adlı oyunun yönetmen koltuğunda tecrübeli isim Murat Atak oturuyor. Anadolu’nun kırsalında yaşayan vatandaşların, gelenek ve görenekler üzerinden yaşadığı sosyal sorunları irdeleyen oyun, izleyenleri hem güldüren hem de düşündüren, trajikomik bir üslupla sahnelenecek.

Oyun, Eskişehir’e bağlı ilçe ve mahallelerde yaşayan, şehir merkezine uzaklıkları nedeni ile Şehir Tiyatrosunun kültürel hizmetlerinden yeterli ölçüde faydalanamayan vatandaşlara yönelik olarak düşünülüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği yetkilileri; ulaşımın Büyükşehir Belediyesi desteği ile karşılanacağını ve vatandaşların ücretsiz olarak davet edileceği “Sultan Gelin” oyununun, Şehir Tiyatrolarının Sultandere Sahnesi’nde izleyici ile buluşacağını dile getirdi.

Şehir Tiyatrolarının deneyimli oyuncu kadrosu tarafından sahnelenen “Sultan Gelin” Aralık ayı sonunda seyirci ile buluşacak ve sezon boyunca sahnelenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.