Atatürk ve Cumhuriyet pulları görücüye çıkıyor

Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan Atatürk ve Cumhuriyet temalı pul koleksiyonu beğeniye sunulacak.

Atatürk ve Cumhuriyet pulları görücüye çıkıyor
25 Ekim 2018 Perşembe 14:15

Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Atatürk ve Cumhuriyet temalı pul koleksiyonu, 27 Ekim Cumartesi günü açılacak.

Koleksiyonerler 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden’in arşivinden pulların yer alacağı koleksiyonun açılışı, Tepebaşı Belediyesi Merkez Binası Sergi Salonu’nda saat 17.00’de gerçekleşecek. Koleksiyonerlerin yaklaşık 7000 nadide pullarından oluşan sergi, birçok önemli etkinlikte beğeni toplarken; ikisi Anıtkabir’de olmak üzere Ankara, Amasya, Samsun, Antalya, Kuşadası, Mudanya ve İstanbul’da birçok kez görücüye çıktı. Koleksiyonda yer alan en eski pulun 1920 yılına ait olduğu serginin teması Atatürk ve Cumhuriyet olacak ve 10 Kasım tarihine kadar görülebilecek.

Sergide ayrıca kıymetli gravür Atatürk resimleri koleksiyonu ile Cumhuriyet dönemine ait altın ve gümüş para koleksiyonu da teşhir edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.