5 KÜLTÜR BİR SAHNEDE

Eskişehir Kent Konseyi Şehrin Renkleri Korosu tarafından “ Kültürel Ezgiler Konseri” gerçekleştirildi. Anadolu’nun kültürel çeşitliliğine vurgu yapılan konser, izleyicilere muhteşem bir akşam yaşattı.

5 KÜLTÜR BİR SAHNEDE
26 Nisan 2018 Perşembe 14:12

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde Koro Şefi Figen Alkılıçgil’in yönetiminde düzenlenen konsere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Halil Türkan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Onası, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Evren Olcay, Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür Derneği Başkanı Musa Korkmaz, Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Durgut, İş Adamı Göral Çatak ve vatandaşlar katıldı. Kültür Sanat Çalışma Grubu Şehrin Renkleri Korosu’nun 5 derneğin katılımıyla düzenlediği konsere, İş Adamı Göral Çatak da destek verdi. Konserin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, dünyanın ortak dili olan müziğin farklı kültürleri bir araya getirebilen en güzel araç olduğuna vurgu yaparak “Şehrin renkleri projesi bu anlamda şehrimizden kardeş ülkelerimize uzanan bir köprüde ortaya çıkan müzik enerjisinin buluştuğu güzel bir proje olarak hayata geçirildi. Bu proje ile kadim medeniyetimizin sesini duyuracağız. ”dedi.

Açılış konuşmasının ardından Orta Asya’dan Balkanlara, Kafkaslardan Kırım’a uzanan bir yolculuğun sahneye aktarıldığı akşamda 5 farklı kültür tek sahnede bir araya geldi. Kültürel şarkıların söylendiği, halk oyunlarının sahnelendiği organizasyon sonunda Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, dernek başkanlarına teşekkür belgesi takdim etti. Akçasoy geceye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek “Hepinizin bildiği gibi farklıların demokratik şekilde bir arada var olmasını sağlamak adına atılması gereken adımlar Eskişehir Kent Konseyimizin her zaman en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Paydaş kültürel derneklerimiz arasında ortak bir müzik enerjisi ve kültür var. Sadece coğrafi olarak değil kültürel, insani ve tarihsel bir kök birlikteliğimiz var. Koromuzun amacı sadece müziklerimizi bir araya getirmek değil kardeşliği de vurgu yapmak. Halk şarkıları bizim köklerimiz, yeni düşünceler ortaya koymak için öncelikle geleneklerimize, tarihimize bakmak oradaki ruhu bulmak gerekiyor. Bu şarkılar bizim ortak ruhumuzdur. Biliyorum ki müzik ve kültür insanları bir araya getiren en önemli araçtır. “ifadelerini kullandı.

Gece sonunda konsere katılan vatandaşlar keyifli ve farklı bir organizasyona katıldıklarına ifade ederek, kent konseyine teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.