5. DÖNEM TİYATRO KURSLARI BAŞLADI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının,2014 yılı Ekim ayından bugüne düzenli olarak sürdürdüğü, koordinatörlüğünü ve eğitmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarının üstlendiği Gençlik Sahnesi 5. Tiyatro Kursu,Turgut Özakman Sahnesi’nde başladı.

5. DÖNEM TİYATRO KURSLARI BAŞLADI
16 Ekim 2018 Salı 11:58

Şehir Tiyatrolarının Gençlik sahnesi projesi, Türk Tiyatrosuna yeni isimler kazandırmaya ve Eskişehir Şehir Tiyatrolarına alt yapı desteği sağlamaya devam ediyor.

Bu yıl 5. Dönem eğitiminebaşlayan Gençlik Sahnesi, ilk dersini gerçekleştirdi.

Yeni kazanan adaylar ve onları yalnız bırakmayan Gençlik Sahnesi eski mezunları, eğitimin ilk gününde birlikte fotoğraf çektirerek her geçen yıl büyüyen bir aile olduklarının altını çizdiler.

08 - 11 Ekim 2018 tarihleri arasında,150 kişinin üzerinde başvurunun değerlendirildiği seçmelerde, 17 genç aday kursiyer olmaya hak kazandı. Ücretsiz olarak yürütülen ve Turgut Özakman Sahnesi’nde başlayan eğitimler, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Emre Basalak, Özlem Boyacı, Pınar Bekaroğlu, Özlem Baykara ve Sibel Arıcan tarafından sürdürülecek.

Kursiyerlere, Temel Oyunculuk Eğitimi, Hareket ve Oyunculuk Eğitimi, Diksiyon ve Konuşma Sanatı Eğitimi, Sahne ve Oyunculuk Eğitimi, Dünya Tiyatro Tarihi ve Teorileri Eğitimi ile Dekor ve Kostüm Tarihi eğitimleri verilecek. Sezon boyunca devam edecek olan dersler, Haziran 2019 tarihinde tamamlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.