Toplumsal Cinsiyet çalışmaları Ankara'da anlatıldı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Kadın Komisyonu tarafından 11-12 Mart tarihleri arasında Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Toplumsal Cinsiyet ve Kent Mekan Sempozyumu düzenlendi.

Toplumsal Cinsiyet çalışmaları Ankara'da anlatıldı
15 Mart 2017 Çarşamba 15:06

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen Toplumsal Cinsiyet ve Kent Mekan Sempozyumu’nda “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent- Mekan çalışmalarına toplumsal cinsiyet eşitliğinin entegre süreci” anlatıldı. Belediye olarak yalnızca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı sempozyumda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak sunum yaptı. Kaynak, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme eğitimi sonrasında Nisan 2014’te belediyemizde bir yol haritası hazırlandı. Hazırlanan bu yol haritası Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından imzalandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Kadın Çocuk ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve buna bağlı olarak Eşitlik Birimi hizmet vermeye başladı” dedi. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemeyi kavramsal olarak tartıştıklarını ifade eden Kaynak, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Eşitlik Komisyonu ile belediye projelerinde eşit haklar farklı ihtiyaçlar gözetilerek ihtiyaca yönelik bir takım standartlar getiriyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı hizmet binalarında bebek bakım odası ve ebeveyn tuvaleti konulması buna örnek olarak verilebilir” dedi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen sempozyum sonunda sunum yapan katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.