Şiir Buluşması'nda dizelere yolculuk devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Şiir Buluşması devam ediyor. Etkinliklerin ikinci gününde "Cahit Külebi 100 Yaşında" ve "Tuğrul Tanyol Şiiri" oturumlarının yanı sıra Müzik Kutusu konseri ve şiir ziyafeti, yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Şiir Buluşması'nda dizelere yolculuk devam ediyor
13 Mayıs 2017 Cumartesi 11:12

7. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın ikinci gününde Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklerde ilk olarak Şair Cahit Külebi anıldı. Şiirlerinde yurt, insan ve doğa sevgisini işleyen şair hakkında konuşmacılar Ömer Turan, Çiğdem Sezer ve Mehmet Can Doğan katılımcılara bilgiler aktardı.Programın ikinci oturumunda ise "Tuğrul Tanyol Şiiri" konu alındı.

Haydar Ergülen, Baki Ayhan ve Emel Koşar’ın konuşmacı olduğu oturumda ise, 7. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın onur konuğu da olan ünlü şair Tuğrul Tanyol’un edebi hayatı, şiir tarzı ve eserleri masaya yatırıldı. Burada konuşan Haydar Ergülen, Tuğrul Tanyol’un çok değerli bir şair olduğunu belirterek, "Tuğrul Tanyol çok önemli ve çok değerli bir şair. Tanyol’un 10 tane kitabı var. Özellikle Tanyol’un son kitapları ve şiirleri bazen bir şiir dinler gibi bazen de bir müzik dinler gibi etkiler ortaya çıkartıyor. Ben de Tuğrul Tanyol hakkında birçok yazı yazdım. Kendisi 80’ler şiirlerinin de oldukça önemli temsilcilerinden ve kurucularından bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra Müzik Kutusu tarafından konser eşliğinde şiir okumalarına geçildi. Burada şairler Emel Coşar, Baki Ayhan, Çiğdem Sezer, Yaprak Öz, Ömer Turan, Nuri Demirci, Duygu Kankaytsın, Kaan Koç, Harun Atak, Selim Temo, Cenk Gündoğdu, Mehmet Can Doğan, Muzaffer Özdemir, Nisa Leyla, Nilüfer Altunkaya, Erkan Kantarcı, Ahmet Taşçıoğlu, Jan Ender Can, Emel Kaya, Dinçer Güçyeter, Mesut Şenol, Hasan Erkek ve Yalvaç Ural sevilen şiirlerini seslendirdi. Şiir ziyafetinin verildiği etkinlik, sanatseverlerden tam not aldı. 7. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, pazar günü saat 12:00’de, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’ndeki şiir okumalarından oluşan kapanış oturumu ile sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.