Pekinel Kardeşlerden Çocuk Senfoni'ye ziyaret

Dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilen Güher-Süher Pekinel kardeşler, Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası Çalışma Merkezi'ni ziyaret etti. İkiliyi Senfoni Orkestrası Koordinatörü Kaan Kıran karşılarken orkestranın kuruluş süreci ve gerçekleşen konserler hakkında bilgiler verdi.

Pekinel Kardeşlerden Çocuk Senfoni'ye ziyaret
24 Mart 2017 Cuma 10:50

Dünyada, ‘Müzikal nefes derinliklerine’ odaklanabilmek için göz temasında bulunmadan çalan tek piyano ikilisi olan Türkiye’nin müzikteki gurur kaynağı Güher-Süher Pekinel kardeşler İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın minik üyelerini ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile müzikseverlerle buluşmak için Eskişehir’e gelen ikiliye senfoni orkestrasının harika çocukları büyük ilgi gösterdi.
Uluslararası müzik dünyasında ayrıcalıklı bir ilgi odağı olmanın yanı sıra, kendi alanlarında günümüzün önder sanatçıları arasında yer alan Güher-Süher Pekinel piyano ikilisi, orkestra provasını izledikten sonra profesyonel meslek yaşamları ile ilgili yöneltilen soruları cevaplandırarak çocuklarla küçük bir söyleşi gerçekleştirdiler.
Güher-Süher Pekinel Kardeşler
Tek yumurta ikizi olan Güher ve Süher Pekinel, uluslararası üne sahip piyano ikilisidir, dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilirler. İkili, birbirini görmeden çalmayı tercih eder ve alışılagelenden farkı olarak konserlerinde piyanolarını yan yana ve bir metre ara ile yerleştirir. 1991'den bu yana devlet sanatçısı unvanına sahip olan Pekinel kardeşler, klasik müziğin yanı sıra modern müzik repertuarındaki eserleri de icra etmektedir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.