Opera bale günleri sona erdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin tek Opera Bale Günlerinin 7’ncisi Ankara Devlet Opera Balesi Modern Dans Topluluğunun Frida dans gösterisi ile sona erdi.

Opera bale günleri sona erdi
13 Mayıs 2017 Cumartesi 14:06


Eskişehir’de bu yıl yedincisi düzenlenen Ulusal Opera Bale Günleri, ‘Frida’ isimli dans gösterisi ile final yaptı. Ankara Devlet Opera Balesi’nin Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde sahnelediği gösteride Meksikalı Ressam Frida Kahlo’nun yaşamından kesitler büyük beğeni topladı. Müziklerini Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo, Can Aksel Akın, koreografisini Özgür Adam İnanç’ın yaptığı eserde ‘Hayatta başıma iki korkunç kaza geldi, biri geçirdiğim otobüs kazası, diğeri de Diego’ diyen Frida’nın hayatı sahnelendi.
“Sahnelerimizin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır”
Biletleri günler öncesinden tükenen gösteriyi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de takip etti. Gösteri sonrasında sanatçıları tek tek tebrik eden Başkan Büyükerşen, “7.sini düzenlediğimiz Opera Bale Günlerimizin sonuna geldik. Birbirinden başarılı performanslar izlediğimiz bu sahnenin kapısı Devlet Opera ve Bale sanatçılarına sonuna kadar açıktır. Hemşerilerim adına sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.