NE GÜZEL ŞEY HATIRLAMAK SENİ…

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı ve Hikmet’in Bursa Cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünün anlatıldığı ‘İnsanlarım’ Eskişehirliler ile buluştu.

NE GÜZEL ŞEY HATIRLAMAK SENİ…
13 Nisan 2017 Perşembe 12:26


Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. ‘İnsanlarım’ı izlemeye CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda Eskişehirli geldi. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Hasan Polatkan Kültür Merkezi adeta hınca hınç doldu.
 Umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile “gelecek güzel günlere olan inancını” yitirmeyen Nazım Hikmet’in soluğunu duyurmak isteyen ‘İnsanlarım’ın kurgusu içinde, Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler ve mektuplar yer alıyor.
“Nazım Hikmet memleket, memleket şimdi kavga bekliyor”
Etkinlikte konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasında şu sözleri söyledi: “Sayın Genco Erkal size çok teşekkür ediyorum. Sevgili Odunpazarlılar, Eskişehirliler, Nazım Hikmet herhalde memleket, memleket şimdi bir kavga bekliyor. Pazar günü hepimiz Nazım Hikmet’in bize gösterdiği yoldan direneceğiz. Direnmeliyiz ve ‘hayır’ı çıkarmalıyız. Demokratik parlamenter sistemi yaşatmalıyız.”  

Genco Erkal’dan ‘Hürriyet Kavgası’ ile mesaj
Başkan Kurt konuşmasının ardından Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde yapılan Nazım Hikmet büstünü Genco Erkal’a hediye etti. Erkal etkinliğin sonunda Nazım Hikmet’in “Hürriyet Kavgası” adlı şiirini okudu. İzleyiciler etkinlik sonunda Erkal’ı uzun süre ayakta alkışladı.  Etkinliğe katılan herkese Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Nazım Hikmet Türk Köylüsü Filminin DVD’si hediye edildi.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.