KİTAP OKUMUYORUZ!

Eğitimci Yazar Saadettin Öztürk, Eskişehir’de hızlı okuma üzerine bir seminer verdi. Öztürk, Türkiye’de kitap okunma oranlarına dikkat çekerek, kitap okumanın Türk insanının ihtiyaç listesinde 235’inci sırada olduğunu söyledi.

KİTAP OKUMUYORUZ!
25 Şubat 2017 Cumartesi 16:18

Eğitimci Yazar Saadettin Öztürk Tepebaşı Belediyesi’nin konuğu olarak Eskişehir’e gelerek hızlı okuma üzerine bir seminer verdi. 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde hızlı okuma teknikleri üzerine ipuçları veren Öztürk, 1 dakika içinde 80-130 sözcük okumanın normal kabul edildiğini vurgulayarak dünya liderlerinde bu rakamın binlerle ölçüldüğünü kaydetti. Öztürk; “Elimizdeki veriler gösteriyor ki Atatürk dakikada 6 bin sözcük okuyabiliyordu. Kısa yaşamı içinde okuduğu binlerce kitap onun neden Atatürk olduğunu çok daha iyi özetliyor” ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda Türkiye Yayıncılar Birliği Üyesi ve Kurucularından olan Öztürk, Türkiye’de kitap okuma oranlarını rakamlarla özetledi. Öztürk,”  Türkiye’de kitap okuma ihtiyaç listelerinde 235’in sıraya düşmüş. Bu çok acı bir tablo. Çok okuyan ülkeler, az okuyan ülkelerin sırtından geçinir. Teknoloji üretir ve geri kalmış ülkelere satarlar. Okuma düzeyimizin en azından 60’lı yıllardaki okuma düzeyine ulaşması lazım. Türkiye’de 1945 yılında kişi başına 13,7 kitap okunuyordu, bu rakam 1965 yılında 27’ye çıktı. Ancak günümüzde 8,1’e düşmüş durumda” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.