İstanbul bu oyunu çok sevdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği ‘Aslan Asker Şvayk’ isimli oyun 16-17-18-19 Mayıs'ta İstanbul Cevahir Büyük salonda 3’üncü kez sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul bu oyunu çok sevdi
13 Mayıs 2017 Cumartesi 12:21

Daha önce iki kez İstanbul’da sahne alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibinin sahneye koyduğu Aslan Asker Şvayk, tiyatro seyircisinin yoğun isteği üzerine yeniden sahne alacak.

Çek yazar Jaroslav Hasek’in kaleme aldığı, Selahattin Hilav’ın Türkçemize kazandırdığı oyun, Devlet Tiyatrosu sanatçısı, oyuncu ve yönetmen Yunus Emre Bozdoğan rejisi ile sahnelendi. Müzikleri Fatih Veli Ölmez’e ait olan oyunun Dekor Tasarımını Anıl Işık, Kostüm Tasarımını Tülay Kale, Işık Tasarımını Ersen Tunççekiç, Hareket Düzenini Filiz Sızanlı gerçekleştirdi. 

Birçok edebiyat eleştirmeninin ilk savaş karşıtı roman olarak nitelendirdiği "Aslan Asker Şvayk", savaş çığırtkanlığını, militarizmi, insanlık tarihinin en acımasız savaşlarını, tüm anlamsızlıkları ve gülünçlükleriyle yerden yere vuran bir kara komedi. Oyunda, Eskişehir Şehir Tiyatrosu sanatçıları Sermet Yeşil, Ercüment Yılmaz, İsmail Dündar, Umut Bazlama, H.Tolga Tümer’in yanı sıra İlkyaz Arslan, Özgün Can Karaburun, Ceyda Çınar Onbul, Orçun Ertaman rol alıyorlar.
 
İstanbul Cevahir Büyük Salonda 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde 3. Kez sahne alacak olan tiyatro oyununa sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.