Hanefi Yeter, resim ve heykel sergisi ile Odunpazarı’nda

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” sergisinin ardından Hanefi Yeter’in “Ahval” adlı resim- heykel sergisi ile kapılarını yeniden sanatseverlere açtı.

Hanefi Yeter, resim ve heykel sergisi ile Odunpazarı’nda
13 Mayıs 2017 Cumartesi 13:11

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 4 Mart 2017 tarihinde Salvador Dali ile açtığı sanat yolu, Hanefi Yeter ile devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi, Alman ve Türk Çağdaş Resmi'nin ve Heykeli'nin önemli sanatçılarından Hanefi Yeter'in son dönem yapıtlarından oluşan özel bir seçki ile Eskişehirli sanatseverleri buluşturdu. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergi, 11 Haziran 2017 Pazar gününe kadar sanatseverlerle buluşacak. 
 
Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen açılışa; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sanatçı Hanefi Yeter ve eşi sanatçı Serpil Yeter, Ressam Habip Aydoğdu,  küratör İbrahim Karaoğlu, gazeteci Metin Celal Zeynioğlu, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda sanat sever katıldı.
 
BAŞKAN KURT: “KENT GÜZELLİĞİ SADECE FİZİKSEL DEĞİLDİR; KENT, RUHUYLA GÖRÜNÜR HALE GELİR”

Sergi açılışında konuşan Başkan Kurt, kent güzelliğinin sadece fiziksel olmadığını söyledi. Kentin ruhuyla görünür hale geldiğinin altını çizen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İnsan ruhunun soluk alıp veremediği durumlarda devreye sanat kahramanları girer. Yeni düşler, sanatçı algısıyla işlenip yeniden biçimlenerek sunulur. Bu da kenti medeniyetle yarışa sokar ve kentin yaşanır hayatını çoğaltıp zenginleştirir. İşte Eskişehir, bu vizyonuyla sosyal demokrat belediyeciliğin anlamına karşılık gelen bir şehirdir. Böyle güzel bir şehrin kültürünü, ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleriyle daha da çoğaltmak, sanata değer katmak, süreklilik kazandırarak yaygınlaştırmak, kültürel yaşamımızı zenginleştirmek istiyoruz."
 
ESKİŞEHİR GURUR DUYDUĞUMUZ BİR ŞEHİR

Yaklaşık 26 resim ve 10 tane de heykelle bu sergiyi geçekleştirdiklerini belirten Hanefi Yeter ise, serginin daha çok son dönemde yaptığı resimleri kapsadığını söyledi. Eserlerinde insanı kaynak aldığını vurgulayan Yeter, “Daha çok insan temalı, insan sorunlarını kaynak alan, Anadolu’nun türkülerinden etkilenerek yaptığım ya da bir sözden etkilenerek yaptığım resimler yer alıyor sergide. Bazı ufak teknikler uyguluyorum. Ahşap üzerine çalıştığım resimler, bazen yontma ve dekube teknikleri kullanıyorum. Heykeller ise tamamen alüminyum bir kısmı da metalden, demirden yaptığım heykeller. Eskişehir için muhteşem bir galeri. Eskişehir; gözümüzü yaşartan, gurur duyduğumuz, yüzümüzü güldüren, yüzümüzü aydınlatan bir şehir. İlk geldiğim zaman da böyle düşünmüştüm, şimdi de aynı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.