GENCO ERKAL ESKİŞEHİR’E GELİYOR

Genco Erkal, Nazım Hikmet’in eserinden uyarladığı ‘İnsanlarım’ı, Eskişehirliler ile buluşturuyor

GENCO ERKAL ESKİŞEHİR’E GELİYOR
05 Nisan 2017 Çarşamba 15:22

Odunpazarı Belediyesi, yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genco Erkal’ın Nazım Hikmet’in yapıtlarından uyarladığı ‘İnsanlarım’ adlı oyunu, Odunpazarı Belediyesi’nin destekleriyle 12 Nisan Çarşamba akşamı Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde Eskişehirliler ile buluşacak. Belediye’nin, oyun sonunda katılımcılara bir de hediyesi var.  Oyuna gelen tüm izleyicilere Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Nazım Hikmet Türk Köylüsü’ filminin DVD’si hediye edilecek. 
OYUN HAKKINDA
Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı İnsanlarım, ozanın Bursa Cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyunun kurgusu içinde, Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor. Bir ozanı dört duvar arasına kapatabilir misiniz? Belki bedeniyle tutukludur, kilit altındadır, yalnızdır, ama kafası ve yüreğiyle özgürdür. Bir bakarsınız XIV. yüzyılda, Karaburun'da Börklüce Mustafa'nın ve Bedreddin yiğitlerinin peşine takılmış, Osmanlı'ya karşı savaşıyordur. Bir bakarsınız Afrika'da, Taranta-Babu'nun yanındadır. Ya da Kurtuluş Savaşı'ndadır, Karadeniz'de, Arhavili İsmail'le birlikte Mustafa Kemal Paşa'ya silah taşıyordur, ya da Şoför Ahmet'in kamyonetinde Akşehir üstünden Afyon'a gidiyordur. Düş gücünün sınırı olabilir mi? İnsanlarım, umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile "gelecek güzel günlere olan inancını" yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu duyurmak istiyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.