Dünya Masal Anlatma Günü Masal Şatosu'nda kutlanacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, Dünya Masal Anlatma Günü'nü bir festival havasında kutlayacak. Masalları, masal kahramanlarının kostümlerini giyen masal anlatıcıları anlatacak.

Dünya Masal Anlatma Günü Masal Şatosu'nda kutlanacak
18 Mart 2017 Cumartesi 13:28

Masal kahramanlarının anlatacağı masallarla, Dünya Masal Anlatma Günü kutlanacak. Etkinlikte ayrıca tanınmış eğitimciler çeşitli atölyeler gerçekleştirecek.Dünyanın her yerinde kutlanan 25 Mart Masal Anlatma Günü'nü, Türkiye'nin ilk ve tek Masal Şatosu'nda kutlaması yapılacak. Masal Şatosu'nun masal anlatıcılığı konusunda eğitim almış çalışanları, kostüm ve dekor desteğiyle 20 farklı masalın anlatımını gerçekleştirecek. Gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün masal okunmanın azaldığını belirten Masal Şatosu yetkilileri, dünyaca kabul edilen Masal Anlatma Gününde yaratıcılığı kışkırtan, hayal gücünü zenginleştiren sanat disiplinlerini paylaşmak için herkesi 25 Mart 2017 Cumartesi günü Masal Şatosu'na davet ettiler.Masal Anlatma Gününde aralarında İstanbul’dan konuk olarak gelen eğitmenler, çocuk kitapları yazarı Nilay Yılmaz, Saliha Kömeçoğlu, Bahar Güney, Ayşegül Dede, Çiğdem Odabaşı, Songül Bozacı ve Senem Nane Kıroğlu ise kutlamaya katılan Eskişehirlilere atölye çalışmaları yaptıracaklar. Gün boyu sürecek etkinlikte ‘Yaratıcı Yazma - Okuma – Oyun’ çalışmalarının yanında, drama ve masal anlatımı yöntemlerinin kullanıldığı ‘Pandomim’, ‘Yoga ve Dans’ (Jeux Dramatıques) atölyeleri de gerçekleştirilecek.Yaratıcı atölye çalışmalarının dışında, gün boyu gerçekleşecek etkinlikler ücretsizdir. Masal Gününe katılacakların seanslardan önce, Masal Şatosu gişesinden ücretsiz davetiyelerini alabilecekleri belirtildi.   
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.