Çağdaş Sanatlar Müzesi yeni eserlerine kavuştu

Koleksiyoner Lale ve Cengiz Akıncı ile Prof. Dr. Tülin Ayta, Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne eser bağışında bulundu.Müzede düzenlenen ve eserlerin tanıtıldığı törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da katıldı.

Çağdaş Sanatlar Müzesi yeni eserlerine kavuştu
19 Nisan 2017 Çarşamba 10:44

Koleksiyoner Lale ve Cengiz Akıncı ile Prof. Dr. Tülin Ayta, Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne eser bağışında bulundu. Müzede düzenlenen ve eserlerin tanıtıldığı törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da katıldı. Ayıca törende Atatürk’ün fotoğrafçısı Cemal Işıksel’in torunu Sedef Işıksel, Cemal Işıksel’in Atatürk Albümünü Rektör Gündoğan’a hediye etti.

Çağdaş Sanatlar Müzesi eserleri her geçen gün biraz daha zenginleşiyor

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Naci Gündoğan, tüm bağışçılara teşekkürlerini sunarak, "Çağdaş Sanatlar Müzesinin, çok kısa bir zaman önce Üniversite Müzeleri Derneği tarafından yılın üniversite müzesi seçilmesi, bizim için bir onur kaynağı oldu. Müzemiz var olan eserlerini çok değerli bağışçılarımızın da katkılarıyla her geçen gün biraz daha zenginleştiriyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da müzemize bağış yapan Cengiz Bey ve Lale Hanıma, yine değerli bağışlarından dolayı Tülin hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bağışlara vesile olan Prof. Dr. Engin Ataç’a da çok teşekkür ediyorum. Bağışların müzemize, üniversitemize ve sanatseverlere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Naime Akıncı’nın koleksiyonundan parçalar, Anadolu Üniversitesi’nde sergileniyor

Koleksiyoner Cengiz Akıncı, "Bu saygın müzenin kurucusu Prof. Dr. Engin Ataç’ın aracılığıyla yaptığımız eser sunumlarını kabul eden, bizi özenle ağırlayan ve bu törenle onurlandıran sayın Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan’a ve çalışma arkadaşlarına eşim ve şahsım adına şükranlarımı sunarım" sözleriyle konuşmasına başladı. Eskişehir’i ve Anadolu Üniversitesini bu yıl da ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Akıncı, bu yıl sunacakları eserlerde heykele ağırlık verdiklerini ve müzede yapıtları yer almayan veya yeterince temsil edilemeyen sanatçıların eserlerinden oluşan bir koleksiyon bağışlamayı tercih ettiklerini söyledi. Akıncı, "Bu yapıtlar arasında, annemiz Naime Akıncı’dan bize ulaşan koleksiyonda yer alan ve onun eşi LeopoldLevy ile sevgili meslektaşları Saime Belir ve Ruzin Gerçin’e ait eserleri annemizin anısına sunuyoruz" bilgisini verdi.

Sunulan eserlerle ve eserlerin sanatçılarıyla ilgili bilgi veren Akıncı, "Eşimle birlikte ben sanatçıları tanımaktan, birçoğunun dostluğunu kazanmaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz ve sonsuzluğa göçenleri rahmetle anıyoruz. Sevgili dostumuz ve Türk seramik sanatının duayen sanatçısı Prof. Dr. Tülin Ayta’nın mesleki birikiminin gelecek nesillere aktarılması hususunu adeta kendine misyon edinen sevgili hocamız Prof. Dr. Engin Ataç’a ve tüm olumlu çabaların fiilen gerçekleşmesini sağlayan rektörümüz ve çalışma arkadaşlarına, Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Sadettin Aygün’e saygılarımı sunarım" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Tülin Ayta’dan Çağdaş Sanatlar Müzesine bağış

Müzeye bağışta bulunan Prof. Dr. Tülin Ayta, yaptığı konuşmasında duyduğu mutluluğa değinerek "Ülkemizin yüz akı eğitim kurumlarından biri olan Anadolu Üniversitesi’nde aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Bugün meslek hayatımın en değerli günlerinden birisi. Bu vesileyle başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan’a ve Prof. Dr. Engin Ataç’a en samimi teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca yakın ilgilerini esirgemeyen Güzel Sanatlar Fakültesi mensuplarına, Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Sadettin Aygün’e ve tüm görevlilere en içten duygularımla teşekkür ederim" dedi.

"Gelecek yıllarda da sevgili bağışçılarımızı aramızda göreceğimizi umut ediyorum"

Son olarak konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ise, müzeye yapılan bağışlar hakkında şunları söyledi: "Cengiz Beyin çalışma odasında nasıl çalıştığını ve inceleme yaptığını, bizde nelerin eksik olduğunu ve nelerin hibe edilebileceği üzerinde ne kadar ciddi çalıştığını gördüm. Bunun sonucunda üniversitemizin müzesi 25 eser kazanmış oldu. Gelecek yıllarda da sevgili bağışçılarımızı aramızda göreceğimizi umut ediyorum. Bağışçılarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum." Koleksiyoner Lale ve Cengiz Akıncı; LeopoldLevy, Saime Belir, Nuri İyem, Turgut Atalay, Müşerref Rasim Köktürk, Dilek Işıksel’in yağlıboya, Ruzin Gerçin’in sulu boya resimleri ile Hüseyin Gezer’in alçı, Ferit Özşen’in bronz, BihratMavitan’ın kösele, Rahmi Aksungur’un bronz, Ümit Öztürk’ün bronz heykelleri olmak üzere 12 adet eseri müzeye bağışladı. Prof. Dr. Tülin Ayta ise 4 parça seramik eserini ve Prof. Dr. Sadi Öziş’in iki desenini Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne hediye etti. Açılış konuşmalarının ardından eserlerin tanıtılması ile tören sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.