YILMAZ HOCA UYARDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’deki sıkıntılarla ilgili partilileri uyararak, “Kendi akıllarını başlarına toplamaları lazım. Ağızlarından çıkacak sözü kırk kere düşünüp öyle çıkarsınlar, öyle konuşsunlar” dedi.

YILMAZ HOCA UYARDI
21 Aralık 2016 Çarşamba 04:00



Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ES TV’de Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

İzin talebinde bulunmadım
Büyükerşen, Almanya’da düzenlenen bir toplantıya yurt dışı yasağından dolayı çıkamadığı iddialarıyla ilgili, “Almanya'da bir toplantıya katılmam için davet geldi. Ancak böbrek taşı rahatsızlığı çektiğim için gidemeyeceğimi bildirdim ve bu nedenle İçişleri Bakanlığına izin talebinde de bulunmadım. Almanya'ya gitmemle ilgili izin konusunda Bakanlığın herhangi bir yasaklama kararı yoktur” dedi.
 
Onların yaptığı hangi işi ‘ben yaptım’ dedim
Büyükerşen, “Hükümetin, Eskişehir’de yaptığı işleri sahipleniyor musunuz?” sorusuna, “Dündar Ünlü, bana göre AKP içerisinde çok aklı başında bir politikacı. Beğeniyorum da. Ama siyaset yapmak zorundalar. Partilerinin genel stili olarak böyle yapılıyorlar ne yazık ki. Dündar Ünlü’ye bazı şeyleri yakıştıramıyorum ama normal karşılıyorum. Biliyorum ki Dündar Ünlü, o vasıfta bir insan değil. Siyasette çok daha yukarıda bir insan. Keşke şehirdeki diğer AKP’li siyasetçilerin hepsi Dündar Ünlü seviyesinde olabilseydi. Makul bir insan. Oradaki bütün mesele, Türkiye’de mensubu oldukları partinin siyaseti nasıl gidiyorsa, onlar da o siyasetin dışına çıkamıyorlar. Yukarıda AKP kavga çıkarıyorsa onlarda kavga çıkarmak ihtiyacı hissediyorlar. Bunu parti disiplini olarak görüyorlar. Yanlışlık burada. Onların yaptığı hangi işi ‘ben yaptım’ dedim. Hiç böyle bir beyanatım, böyle bir sözüm oldu mu? Çıkıp ‘stadyumu ben yaptım’ dedim mi? Orada bir kavşak yapılmış, kavşağı bizimkiler süslerken Büyükşehir Belediyesi lafını koymuşlar. Benim haberim bile yok. Yapanlar işgüzarlık yapmışlar. Haberdar olduğum zaman ‘kaldırın onu’ dedim. Kavşağa da tabela konulur mu? ‘Bu kavşağı biz yaptık’ diye. Demiryolunun üzerindeki göbek benim sorumluluğunda olan bir kısım. Orayı öyle mi bıraksaydım” yanıtını verdi.
 
Başkanlığa ‘hayır’ diyeceğim
Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği için baharda yapılması düşünülen referandumla ilgili de konuşan Büyükerşen, “Başkanlığa ‘hayır’ diyeceğim. Bir cumhuriyet çocuğu olarak, cumhuriyetin nimetlerinden yararlanmış biri olarak elbette hayır diyeceğim. Bütün gücün tek elde toplandığı bir rejim bana göre geçerli değildir. Dünyada da geçerli değildir. Hangi dünyada tek adam kaldı. Eğer referandum olursa bana göre Türk milleti kaderini tayin edecektir” dedi.
 
Ahmet ile Kazım’ın da fikrini aldım
Büyükerşen, “Eskişehir’de adayları siz mi belirliyorsunuz?” soruna, “ Bülent Ecevit, beni Demokratik Sol Parti’de siyaset yapmam için belediye başkan adayları ile meclis üyelerini kendim belirlemem şartıyla ikna edebildi. Öyle de oldu. Zeki Sezer de aynını yaptı. Cumhuriyet Halk Partisine geçtikten sonra, Genel Başkan doğrudan doğruya ‘sen belirle’ dedi. Bugüne kadar nasıl geldiyse ben belirledim. Bugün Eskişehir’in 3 milletvekili varsa, ikisi merkez, ikisi de ilçe belediyesi CHP’li ise işte o benim hazırladığım listelerden oldu. Yalnız son seçimlerde tek başıma belirlemedim. Ondan önce tek başıma belirliyordum. Meclis üyeleri için Ahmet ile Kazım’ın da fikrini aldım. Onlarda müdahale ederek, ufak oynamalar yaptılar listede” dedi.
 
Akıllarını başlarına toplamaları lazım
CHP içindeki sıkıntılar ile ilgili de konuşan Büyükerşen, “Bu durum hoşuma gitmiyor. Son seçimlerden sonra ben Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye başkanı arkadaşlarımı çağırdım. Dedim ki; ‘Büyük bir başarı elde ettik. Ama bundan sonra bizi bekleyen bir tehlike var. Bizim parti içerisindeki eskiler ve siyasette büyük hırs sahibi olanlar üçümüzün arasını açmaya çalışacak. Buna dikkat edeceğiz. Buna dikkat edersek, başarılı oluruz’ dedim. ‘Tamam Hocam’ dediler, ayrıldılar. Hatalı olan arkadaşlarımız var. Ben söylüyorum yüzlerine karşıda. Ama onlarla mı uğraşacağım, belediyenin işleri ile mi? Kendi akıllarını başlarına toplamaları lazım. Ağızlarından çıkacak sözü kırk kere düşünüp öyle çıkarsınlar, öyle konuşsunlar. Siyaset bu. Bu işleri yapanlar koskoca insanlar. Partide bir yerlere gelmek isteyen, bir şeyler olmak isteyip de olamayanlar var. Onlarda bir yerden karıştırıyorlar” diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu olmasaydı ben CHP’ye geçmezdim
Tepebaşı Belediyesi’nin dün Meclis’e gerçekleştirdiği ziyarette Kılıçdaroğlu’nun, kendisi için söylediği ‘Eskişehir’i, Eskişehir yapan Yılmaz Büyükerşen’dir sözlerini de yorumlayan Büyükerşen, “Eksik olmasın. Genel başkanı seviyor ve beğeniyorum da. Ancak partinin merkez teşkilatında belli bir görev taksimi var gibi gözüküyor ama yok. Herkesin bir tarafta, bir iş için koşması lazım. Arazide çok çalışmak lazım. Partide en çok genel başkan çalışıyor. Ama onunda altını oymak için uğraşanlar olduğu söyleniyor. Sayın genel başkan nedeniyle yüzde 25’lerde takılmış değiliz. Parti bir vücut, bir kitledir. Yalnız genel başkana bırakıp da başarıyı da, başarısızlığı da ona bağlayamazsın. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi biat edenlerin partisi değil. Belki de Kılıçdaroğlu olmasaydı ben Cumhuriyet Halk Partisine geçmezdim. Onun dürüstlüğüne inandım. Haklı da çıktığımı görüyorum” dedi.
 
Benden daha iyi adaylar çıkabilir
Büyükerşen, “Önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna , “Benim önceden bir şey söylemem aslında bütün dengeleri biraz daha alt üst eder. Kavgaları biraz daha arttırır. Allah sağlık versin. Ömrümüzü sağlıklı bir şekilde oraya kadar tamamlayalım. Hizmetlerimizin biteceğini bitirelim. Eksiklerimiz varsa tamamlayalım. Gün gelince ya nasip. Allah ne gösterir, devran ne gösterir bilinmez. Hiç bilmediğiniz zaman bilmediğiniz şeyler oluyor Türkiye’de. Siyasette mühendislik hesabı gibi hesap yapılmaz. Bir sürü insan var. Kimler çıkar daha. Kim bilir ne büyük cevherler vardır. Benden daha iyi adaylar çıkabilir. Bugün ki Türkiye koşullarında ne olacağını kestirmek mümkün değil” diyerek yanıt verdi.
 
Koordinatlar yanlış hesaplanmış
Büyükerşen, 1/25 binlik planlara göre Eskişehir-Antalya Hızlı Tren hattının Karabayır Mahallesini ikiye böleceğini savunarak buna tepki gösteren mahalle sakinlerine de mutlu bir haber verdi. Büyükerşen, “ Orada koordinatlar yanlış hesaplanmış. Koordinatlardaki hesap hatasıyla bir kayma olmuş. Bu durum fark edildi. Düzelecek tabi. Müsterih olsunlar” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.