YIKILAN TÜM KURUMLARI YERİNE KOYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Valilik Meydanında bir tören düzenledi.

YIKILAN TÜM KURUMLARI YERİNE KOYACAĞIZ
19 Mayıs 2017 Cuma 13:19

Düzenlenen törene kuvvetli yağışa rağmen CHP’lilerin katılımı oldukça yoğun oldu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende CHP İl Başkanlığı Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Cumhuriyetin çocukları olarak eski köhne düzene bu ülkenin götürülmesine  izin vermeyeceklerini söyleyen CHP İl Başkanı Sinan Özkar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Cumhuriyet öncesinde Osmanlı hayranlığına bir bakın,  Osmanlı’nın marifetlerine bir bakın, Osmanlı’yı geri getireceklermiş… Neyi getirecekler? İnsanın padişaha kul olduğu kulluk sürecini geri getirecekler, insanın sadece Allah’a kuldur, bu böyle bilinsin. Osmanlı kendi tahtını, kendi sarayını korumak için Sevr anlaşmasının altına imzasını atmıştır. Sevr Anlaşması Türkiye’ye küçücük bir toprak parçası bırakıp geri kalan topraklarını işgalini getiriyor. O noktaya gelindiğinde Trablusgarp’ta, Yemen’de, Balkanlar’da, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta on binlerce şehit verdik, Anadolu neredeyse çocuklar ve kadınlardan ibaretti ama buna rağmen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o yürekli, inançlı insanlar ülkenin kurtulacağına inandılar. Azimle çok az sayıda silah ve asker ile bu ülkeyi kurtardılar; o kurtarıcılara ihanet edenler vatan hainidir. Atatürk’ün ismini, İlke ve İnkılaplarını ortadan kaldırmaya çalışanlar aynı Sevr’de olduğu gibi İngiliz uşağıdır, Amerikan uşağıdır, emperyalizm uşağıdır, vatan hainidir.  Biz Cumhuriyeti korumada hayatımızı dahi feda etmeye hazırız, kimsenin bundan kuşkusu olmasın. CHP çelikten bir set gibi durarak yıkılan tüm kurumları yerine koyacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız.''

Törende konuşma yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu ise, ''19 Mayıs bayramdan öte Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarının atıldığı, dirilişin filizlendiği tarihtir. Ancak bayramın öneminde çok ülkemizin gündeminde gerçekten daha ciddi sorunlarımız var, ülke olağanüstü haldedir. Referandum ve referandum sonrası süreçte gerçekten CHP Gençliği hayır oylarına sahip çıkmıştır, ancak gayrimeşru bir seçim ve gayrimeşru bir seçim sonucu ile meşru olmayan bir anayasaya  bu vatandaşlar dayatılmaya çalışılmaktadır. 19 Mayıs’ın önemini bilmemiz gerekiyor. Bu ülkede bugünün önemini bilmeyen insanlar var. Bizim yapacağımız en önemli şey gençlerimizi eğitmek, daha iyi örgütlenmek, herkese 19 Mayıs’ı, Cumhuriyet’i, Atatürk’ü bu değerleri anlatmaktır. İçinde bulunduğumuz hal giderek daha da önem kazanmaktadır.  Cumhuriyete ve değerlere sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu sebeple Hayır mücadelemiz bitmedi daha yeni başlıyor.'' dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.