Valilik Meydanı’nda 15 Temmuz buluşması

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Eskişehir Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Eskişehirliler yoğun ilgi gösterdi. Binlerce Eskişehirli ellerinde Türk bayraklarıyla, törenin yapılacağı alana akın etti.

Valilik Meydanı’nda 15 Temmuz buluşması
15 Temmuz 2017 Cumartesi 22:39


Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında Eskişehir’de anma programı düzenlendi.
 
ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFLARI YER ALDI
Tören çevresinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Geçen yıl başlatılan demokrasi nöbetinde yer alan belediyeler ve kurumlara ait stantlar yine aynı şekilde etkinlikteki yerleri aldı. Stantlardan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Vatandaşların ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra 15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı mücadele ederken hayatını kaybeden şehitlerin fotoğrafları yer aldı. 


YOĞUN KATILIM OLDU
Törene vatandaşlar kadar siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi.  Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, İl Emniyet Müdürü Engin Şahin, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, Demokrat Parti İl Başkanı Nazmi Dölekçekiç katıldı.


VATANDAŞLARI RABİA İŞARETİYLE SELAMLADI
Tören alanında 15 Temmuz gecesiyle ilgili hazırlanan videolar led ekranlardan vatandaşa izletildi.  Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Alana giren Kültür ve Turizm Bakanı, kurulan platforma çıkarak vatandaşları rabia işareti ile selamladı. Törende ilk konuşmayı MHP İl Başkanı Kadir Bıyık yaptı.  

 Eskişehir’de selaların okunması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla saat 00.13'te demokrasi nöbeti başlayacak. Eskişehir milletvekilleri, Başkentte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak tören için Eskişehir'den Ankara'ya hareket etti. 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.