VAKIF MALI…

Gürol Yer, Hamamyolu'nda mülkiyeti Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Mahmut Sami İş Merkez'nin neden ve kim tarafından yıkıldığını sordu.

VAKIF MALI…
24 Aralık 2016 Cumartesi 09:44

Gürol Yer'in 'VAKIF MALI…' başlıklı yazısı:
Hamamyolu’nda hatırlar mısınız bilmem bir askeri kademe binası vardı.
Odunpazarı tarafından girdiniz mi solda bir cephesi İki Eylül Caddesinde olan bir tarafı Hamamyolu’na bakan ve içinde mutlaka tamir edilen bir, iki askeri araç ile askerlerin olduğu kademe binası.
 Daha sonra ne olduysa kalktı gitti ve yanılmıyorsam 2000’li yılların başında o kademenin olduğu yere yedi katlı Mahmut Sami İş Merkezi dikildi.
O yıllardan bildiğim kadarıyla Kütahya da bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ihale ile hem altındaki dükkan hem katlardaki bürolar kiraya verildi.
Sonra yine ne olduysa bina birden bire boşaltıldı ve geçtiğimiz hafta iş makinasıyla yıkılmaya başlandı.
Dün yol üzerimiz olduğu için geçerken gördüğüm kalabalıkta tanıdıkların aktardığına göre Odunpazarı Belediyesi çevre, can güvenliği gerekçesiyle makine ile yıkıma izin vermemiş ve o çalışmada durdurulmuş.
Ben işin teknik yönünde değilim merak ettiğim daha yirmi yaşına gelmemiş ve gözle görüldüğü kadarıyla oldukça sağlam bu vakıf malı bina önce neden boşaltıldı ve bir müddet boş bırakıldı. Devamında yıkılacaktı neden yapıldı, eğer yapımında bir hata eksiklik varsa bunun nedeni soruldu mu, sorumlular için ne yapıldı.
Yoksa kulaktan bilgilere göre sırf birilerine tahsis için mi bir çalışma mı mevcut.
Vakıf malı millete emanettir, ata mirasıdır. Eğer devlet burayı emanet ettiği ilgililerin hatasını, kusurunu görmezse bende buradan millet vicdanı olarak sesleniyorum. Konunun muhatapları bir şeyler söylesin. Nasılsa balık hafızalı insanımız diye düşünülüp zaman içinde ne yapmak istiyorsak yaparız derseniz bilemem.
Ama şunu bilin adalet geçte olsa, gün gelir tecelli eder ey sorumlular.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.