UTANÇ DUYDUK!

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in okullardan toplanan un yardımı ile ilgili eleştirilere verdiği cevapları sert bir dille eleştirdi.

UTANÇ DUYDUK!
16 Aralık 2016 Cuma 18:02

 Yörük, okullarda Suriye’de yaşanan vahim olaylar nedeniyle yapılan bağışlarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelttikleri sorulara verilen cevapları büyük bir utanç, kaygı ve korku içinde izlediklerini aktardı. Milli Eğitim Müdürü’nün konuya yaklaşım tarzının, kullandığı cümlelerin ve olaya bakış açısının kendisi adına utanç duymalarına neden olduğunu söyleyen Yörük, “Korku duyduk çünkü, bu zihniyetteki kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğünün başında olduğunu gördük. Kendisine yöneltilen soruları dahi yanıtlarken din sömürüsü yapan bir zihniyetin eğitim gibi kutsal bir kurumun başında olduğu gerçeğini gördük” dedi.
“MÜSLÜMANLIĞIMIZI TARTIŞMAK HADDİNE Mİ?”
Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in, okul müdürlerinin öğrencilere yaptığı konuşmada ‘Müslüman Müslüman’a yardım eder’ sözünün birilerini rahatsız ettiğini ifade ederek ‘Müslüman kelimesi batmış onlara’ demesine de tepki gösteren Yörük, “Milli Eğitim Müdürü sorularımızı anlama yetisinden galiba uzak ki konuyu başka mecralara çekiyor, diyor ki; ‘Müslüman kelimesi batmış onlara. Buradan siyasi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlar.’ İl Müdürü hangi kritere göre Müslümanlık kavramını diğer insanlarda arıyor? O, kutsal dinimiz İslamiyet’i çok bağış yapan daha iyi Müslüman, hiç bağış yapamayan daha az Müslüman olarak mı algılıyor? Bizim Müslümanlığımızı tartışmak senin haddine mi?” dedi.
“DAHA OKUDUĞUNU ANLAMIYOR”
Yörük, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha okuduğunu anlamayan, okuduğunu cevaplamaktan aciz bir insanın Milli Eğitim Müdürü olması eğitim sistemimizin neden bu denli eleştirildiğini de gözler önüne seriyor. Eğitim sıralamalarında ülkemizin son sıralarda yer alması kamuoyunda bu denli tartışılır ve çözüm yolları aranırken çözümü uzaklarda aramamak gerektiğini de gösteriyor. Daha okuduğunu anlamayanların Milli Eğitim İl Müdürlüğü yapması eğitim seviyemizin neden son yıllarda düştüğünü de gösteriyor. Bırakın İl Milli Eğitimin başına geçmeyi öğretmenliği bile sorgulanacak şahsiyetlerin kendi faaliyet alanları içinde yöneltilen eleştirileri din kisvesi altında yanıtlaması utanç verici bir durum. Tekrar hatırlatmak isteriz ki; bizler ne Halep’te ne de dünyanın herhangi bir coğrafyasında yaşanan savaşlarda mağdur olanlara uzatılan ellere, yardımlara karşıyız. Nerede savaş ve mağdur varsa orada olmaya, onların acısını paylaşmaya ta ezelden beri devam ettik, edeceğiz. Bizim Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelttiğimiz sorular açık ve nettir.”
“SORULARIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ
Yörük, “Diyoruz ki, okullarda gençlerimize ve öğrencilerimize psikolojik baskı yapılarak yardım toplandığı gerçeğini kabul ediyor musunuz? Aldığımız cevaplarda görüyoruz ki, ‘Biz baskı yapın demedik.’ Bu ne demek oluyor, demek ki okullarda bu yönde bazı okul müdürlerince baskı yapılıyor. Konuyu Müslümanlık düzeyinde tartışan bu zihniyetlere bizim bunu anlatmamız kolay değil ama tekrar ifade ederiz ki, bağışlar neden öğrenciler üzerinden bu şekilde sürdürülüyor. Zaten kan deryasına dönmüş coğrafyamızda yaşananları televizyonlarda gören çocuklarımız yeterince olumsuz etkilenirken neden bu kampanyaları veliler üzerinden yürütmüyorsunuz? Sorduğumuz sorular çok basit. Anlaşılmayacak bir durum yok.  Diyor ki; ‘Okul müdürlerinin, kampanyayı anlatırken kullandıkları yöntemler belki farklı bir takım algılara yol açmış olabilir.’ Biz de bunu demiyor muyuz? Okul Müdürlerinin kullandığı yöntemlerin yanlışlığını ifade etmiyor muyuz? Bunu kabul ettiğinize göre o okul müdürleri hakkında ne gibi işlemler yapacaksınız? Bunu soruyoruz. Bu sorularımıza cevaplar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“MÜSLÜMANLIĞI TARTIŞMAK BÜYÜK VEBALDİR”
Yörük, “Bizim anlayışımızda savaş mağduru çocuklara insan olarak yardım yapılır. Bu yardımlar yetişkinler üzerinden ahlaki ve vicdani sorumluluklar gözetilerek sürdürülür. Yardımların sağlıklı olması için gelen eleştirilere “Müslümanlık” üzerinden cevaplanmaz. Dinimiz, imanın kimde olduğunu sadece Allah’ın bildiğini buyurur. Hadislerde buyrulduğu gibi insanların Müslümanlığını tartışmak büyük bir vebaldir. Bu durum geri dönüp söyleyenin boynuna takılır. Hz. Mevlana’nın dediği gibi “Bir cümle yeter sözden anlayana, destan yazsan fayda etmez laftan anlamayana” dedi.
 
Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in açıklamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
http://www.esgundem26.com/gundem/asil-psikolojik-baskiyi-onlar-yapiyor-h2344.html
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.