USLUER: KAPATILAN VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARI NE YAPSIN?

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan vakıf üniversitelerinin çalışanları hakkında verdiği soru önergesine “şaka gibi yanıt” geldiğini ifade etti.

USLUER: KAPATILAN VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARI NE YAPSIN?
01 Haziran 2017 Perşembe 14:42

CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Usluer, AKP hükumetlerinden önce var olan vakıf üniversiteleri sayısının 24 olduğunu, 2002’den sonra vakıf üniversitelerinde ciddi bir artış yaşanmaya başladığını söyledi. Usluer şunları ifade etti: “ Bizler AKP iktidarı zamanında açılan vakıf üniversitelerinin birçoğunun cemaatlerin güdümünde olduğunu ve bunun zamanla kontrol edilemez bir hal alacağını ön görmüş ve uyarmıştık. Bir ülkenin eğitimini bir cemaate teslim ederseniz ülkeyi de ona teslim etmiş olursunuz demiştik ve üzülerek söylüyorum ki haklı çıktık.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 15 tane vakıf üniversitesi kapatıldığını söyleyen Usluer, “PDY operasyonları kapsamında kapatılan bu üniversitelerin öğretim elemanları ve geri kalan personelinin akıbeti hakkında MEB’e bir soru önergesi verdik. Dedik ki; terör örgütüyle bağlantısı olan kim varsa tespit edilsin ve cezasını çeksin fakat bu örgütle hiçbir bağlantısı olmayan, sadece yaşamını idame ettirmek için o kurumlarda çalışan vatandaşlarımız için bir düzenleme yapılacak mı? Bu insanların istihdamı için bir planınız var? Sonuçta darbe ile ilgisi olmayan binlerce insanı açlığa mahkum edecek değiller diye düşündük. Koskoca devlet kendi vatandaşına bunu yapmaz dedik. Biz bunu sorarken daha önce verdiğimiz kanun teklifi sayesinde açılan iki üniversiteye bu mağdur personeli yerleştirilirler düşüncesini taşıyorduk, fakat gördük ki oralara da kendileri başka kadrolar yerleştirmişler.”diye konuştu.

Verdiği soru önergine verilen cevabı paylaşan Usluer şöyle devam etti: “ Benim verdiğim soru önergesine verilen cevap o kadar tuhaf ki, şaka gibi, insanı yaşadığı ortama yabancılaştırıyorlar. Soru önergesi bir anlamda hükümeti yönlendiren bir özellik de taşır. Biz o soruları laf olsun diye sormuyoruz. Bana verdikleri cevap, aynen söylüyorum, şöyle : “Vakıf Yükseköğretim Kurumlarında istihdam edilen akademik ve idari personele ilişkin yetki ve sorumluluğun Vakıf Yükseköğretim Kurumları Mütevelli Heyetinde olduğu dolayısıyla Kurullarınca özel bir işlem tesis edilmediği belirtilmektedir.” Üç satırla bana “hayır” diyorlar. Ne olmasını istiyorlar, bu insanlar isyan mı etsin? Gerçi isyan eden bedenini işini kaybettiği için, haksızlığa uğradığı için açlığa yatıran insanlardan korkuyorlar. Bütün bu insanların vebali AKP hükümetinin boynundadır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.