Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu'na aday

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de düzenlenen UNESCO 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Eğitim: Türk Eğitim Sisteminin Stratejik Yönelimler Panelinin açılışına katıldı.

Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu'na aday
09 Mayıs 2017 Salı 12:11

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezinde düzenlenen panelin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın Türkiye’de en çok Anadolu Üniversitesi’ne yakışacağına söyledi. Avcı, “Çünkü Anadolu Üniversitesi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini belirlemeden yıllar önce, önce bütün Türkiye’de, sonra bütün dünyaya seslenen bir eğitim hamlesini başlattı. Açıköğretim Fakültesinin kurulmasıyla. Ben de o fakültenin genç ve saçları da olan bir asistanı olarak bu süreçte rol aldığım için gerçekten iftihar ediyorum ve dolayısıyla rektörümüze bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi. “UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine de 2017 yılında yapılacak olan UNESCO Genel Kurulunda Türkiye aday” diyen Avcı, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin UNESCO komisyonunun girişimleri sonucunda dünya miras listesindeki Türkiye varlığının sayısı 16’ya çıktı. Geçici listedeki unsur sayımız 70’in üzerine çıktı ve Türkiye dünya miras komitesi üyeliğine, Öcal beyin başkanlığı döneminde bu üyeliğe UNESCO tarihinde alınan en çok oy ile seçildi. İnşallah yine UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine de 2017 yılında yapılacak olan UNESCO Genel Kurulunda Türkiye aday. Şimdiden hayırlı olsun inşallah. Hep beraber, sadece komisyon olarak değil, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olarak da sonbaharda yapılacak olan genel kurula kadar bu konudaki kulis faaliyetlerimizi, tanıtım faaliyetlerimizi son hızla sürdürmemiz gerekiyor. İnşallah Türkiye tıpkı Dünya Miras Komitesi’ne seçilirken olduğu gibi yüksek bir oyla yürütme kurulu üyeliğini gerçekleştirir. Uzun bir zamandan beri yürütme kurulu üyeliği yok Türkiye’nin. Onun için de ayrıca değerli başkanımıza, Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum.”



 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.