"Türkiye tek kişinin yönetimine asla bırakılmayacak"

ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisanların çocukların incitilmediği, ekonomik baskı altıda olmadığı, savaşsız, terörsüz bir dünyada gerçek bir bayram olarak kutlanmasını istediklerini belirtti.

"Türkiye tek kişinin yönetimine asla bırakılmayacak"
21 Nisan 2017 Cuma 13:27

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi, yeni yerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Çağdaş bir toplum özlemi içinde olan sivil toplum örgütünün temsilcileri olarak, 23 Nisanların çocukların incitilmediği, ekonomik baskı altıda olmadığı, savaşsız, terörsüz bir dünyada gerçek bir bayram olarak kutlanmasını istediklerini belirtti. Akmen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılan halk oylaması sonucunda,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini belirleyen TBMM’nin kuruluş yıldönümünde parlamenter sistemin terk edilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. 23 Nisan 1920’de temeli atılan TBMM’nin 97 yıl sonra işlevsiz hale getirilmesi kuşkusuz çok önemli siyasi ve toplumsal sonuçlara yol açacaktır. Unutulmamalıdır ki, sistem değişikliği denilerek, büyük önder Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devrimini engellemeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, tek kişinin yönetimine asla bırakılmayacaktır, bu zorluklar toplumsal dayanışma içinde aşılacaktır. Çocuklarımızın çocuk yaşta evlendirilmediği, tecavüze uğramadığı, dini eğitim baskısı altında kalmadığı, cezaevine konulmadığı, çalıştırılmadığı, yoksulluktan ölmediği gerçek bir bayram özlemimizi tekrarlıyoruz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.