TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul’da meydana gelen iki bombalı saldırıda 29 şehidin olduğunu, 166 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR
11 Aralık 2016 Pazar 10:38

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terör saldırısının 22.29’da Beşiktaş - Bursaspor müsabakasının hemen ardından gerçekleştiğini belirterek, “Beşiktaş taraftarı ve Bursa taraftarı stadı terk ettikten sonra çevik kuvvet polislerine hedef alınarak yapılan bombalı saldırı oldu. Önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerden geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin kendini patlatması sonucu hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya kalmış olduk” diye konuştu.
10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Saldırının ardından patlayan aracın tespitinden yola çıkarak 10 zanlının gözaltına alındığını da açıklayan Bakan Soylu, “Gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyorlar. Milletimizin başı sağ olsun. Bu coğrafya içerisinde terörle mücadelemizi akamete uğratmak için birçok unsur ile mücadele ediyoruz. Bunlardan bir bölümü de maalesef bizim terörle mücadele yasamızı AB’ye giriş karşılığında veya vizelere serbest giriş karşılığında değiştirmemizi isteyenlerdir. Türkiye’nin güvenlik kalkanını sürekli olarak düşürme çabasında olanlar ne kadar yakıcı meselelerle uğraştığımızın farkındadırlar. Milletimiz bunu görüyor. Buradan şehit kahramanlarımıza, elbette ki sözümüz var. Bu leş sürüsünü bu topraklardan tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz odur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize kalben verdiğim sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrı ile bunları da geçeceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağ olsun” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.