TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK

24 Mayıs’tan bu yana fabrika içerisinde grev kararlarının ertelenmesini protesto eden ve Türkiye genelinde 6 bin Eskişehir'de ise 1294 işçiyi ilgilendiren maddelerde sendika ve işveren arasında anlaşma sağlandığı bildirildi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK
08 Haziran 2017 Perşembe 15:36

Sonhaber Gazetesi’nden Meltem Karakaş’ın haberine göre çıkma kararı alan ve Bakanlar Kurulu tarafından ‘Milli güvenliği tehdit ettiği’ gerekçesiyle grev kararları ertelenen cam işçileri, bir süredir bu kararı Paşabahçe fabrika içerisinde ve önünde protesto ediyordu. İşveren ve sendika temsilcilerinin anlaşması üzerine işçilerin beklediği haber geldi.
 
İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE OLDU
Sözleşmedeki maddeler hakkında bilgi veren ve tüm maddelerde istedikleri yönde bir anlaşma sağladıklarını söyleyen Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, saat başına ücretlerde 1.88 kuruş zam yapıldığını söyledi. Sözleşmede iki yıl konusunda da ortaklaştıklarını belirten Akyazı, “Grup ortalaması yüzde 16.3. Eskişehir ortalaması yüzde 18.15. Dörtlü paketlerimize yüzde 15 zam yapıldı. Böylece 2885 TL yakacak parası, 975 TL izin parası, bayram başına 695 TL, giyim parası 490 TL” şeklinde bir toplu iş sözleşmesi yaptıklarını ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.