TEPEBAŞI’NA YEŞİL ALAN ŞOKU!

Espark’ın yanındaki açık otopark alanı Büyükerşen ile Ataç’ı karşı karşıya getirdi.

TEPEBAŞI’NA YEŞİL ALAN ŞOKU!
14 Mart 2017 Salı 20:36

Mülkiyeti Tepebaşı Belediyesi’ne ait olan Espark’ın yanındaki yaklaşık 2 bin metrekarelik arazi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar ile rekreasyon (yeşil alan)  alanı ilan edildi. Söz konusu konu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı karşı karşıya getirdi. Ataç, Espark yanındaki arsaya ticaret merkezi yapmayı planlarken, Büyükerşen ise bölgenin daha fazla betonlaşmaması için alanın yeşil alan olmasını istedi. Komisyon Büyükerşen’in talebini uygun görererek, Ataç’ın talebini ret etti.  Ataç, komisyon kararına tepki gösterdi. 
Büyükerşen ile Ataç arasında geçen konuşma şöyle:
Ataç: Komisyonda böyle bir karar aldırmışsınız anlaşır gibi değil. Bu kadar yeşil alan merakı varsa Haller’in karşısında otel yaptınız. Orayı neden yeşil alan yapmadınız. Burası Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti olsaydı yeşil alan yapar mıydınız?
Büyükerşen: Bana sorduysanız, yapardım.
Ataç: Otel yerini niye yapmadınız (Haller yanında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi üzerine yapılan oteli işaret etti)
Büyükerşen: Benim şehircilik anlaşıyıma göre beton yığınlarını oraya yığmak cinayettir.
Ataç: Hocam, sizin başkanlığınız zamanında yapıldı bu dediğiniz yerler
Büyükerşen: Demek ki atlamışız
Ataç: Zamanında niye yaptınız?
Büyükerşen: O aradaki boşluğa apartman dikmek zaten üç katlı yer var orada. Bir de devasa, acayip korkunç bir bina yapılan bina. Oraya koca bir beton blok olan AVM’nin yanına yeni beton bloklar dikmek bir cinayettir bu şehir için. Benim şehircilik anlayışım bu. 
Ataç: O zaman şehircilik anlayışısınız oysa niye yaptırdınız hocam. Bunu izah edemiyorsunuz.
Büyükerşen: Demek ki, planları yapanlar bana yeteri kadar izah etmediler. Eğer öyle olduğunu görseydim, o zamanda itiraz ederdim.
Ataç: Siz de mi kandırıldınız?
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.