TACİZ İDDİASI ESKİŞEHİR'İ AYAĞA KALDIRDI

Vişnelik Mahallesi'ndeki bir ilkokulda çalışan hizmetli kadın memurun, çıplak ve uygunsuz fotoğrafları sosyal medya üzerinde paylaşması sonrasında açığa alınması sonrası tepkilerini sürdüren veliler, okul binası önünde toplanıp müdürün istifasını yönünde sloganlar attı.

TACİZ İDDİASI ESKİŞEHİR'İ AYAĞA KALDIRDI
20 Mart 2017 Pazartesi 14:51

Vişnelik Mahallesi'ndeki bir ilkokula kısa bir süre önce atanan hizmetli kadın memurun sosyal medya hesabında çıplak fotoğraflar ve cinsel içerikli paylaşımda bulunduğunu gören veliler durumu okul yönetimine iletti. Van’dan Eskişehir’e atandığı öğrenilen kadın memurun paylaşımlar sonrasında okuldan geçtiğimiz hafta ilişkisinin kesildiği öğrenildi. Ancak sağlık sorunları nedeniyle okula gelmediği öğrenilen Sakine Hülya C., bugün geldiği okula alınmadı. Yönetim tarafından kendisine açığa alındığı sözlü olarak beyan edildi. Bunun üzerine Sakine Hülya C., okul yönetimi tarafından uzaklaştırıldı. Yaklaşık 3 yılda 3 farklı cinsel istismar suçu işlendiğini iddia eden ve yaşatanlara tepki gösteren onlarca okul önünde toplanarak müdürü istifaya çağırdı. Okul Müdürü Necdet Gözal, velilerin dışarı çağırması sonrasında okul bahçesinden çıkarak açıklamalarda bulundu. Hizmetli ile ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını belirten Gözal, “Şuanda o şahıs açığa alındı. Okulumuz ile ilgisi yok. Biz o kişiyi okula sokmadık. Gereğini yaptık. Şuanda bu iş takipte. Biz okul olarak gereğini yaptık” dedi. Müdürün istifasını isteyen velilerden Gürcan Törü, "Çıplak fotoğraflarını paylamış. Okul yönetimi buna engel olmamış. Cuma gününe kadar okulda imiş. Bize yok denmişti. İdare bu suçu kabul etmiyor. Farklı yaşanan bir olayda müdür ‘benim öğretmenim yapmaz. Yaptı ise bir kereden bir şey olmaz” dedi. Çocuklarımızı bu okula göndermeye utanır duruma geldik” dedi
Velilerin yanına gelen Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise, yaptığı açıklamada, memurun açığa alındığını söyledi.Memur hakkında Ocak ayından bu yana şikayetlerin olduğunu belirten Başyiğit, “Bu arkadaşımız Van’ın Erciş ilçesinde göreve başlamış. Psikolojik sorunları var, ilaç kullanıyor. Anladığımız kadarıyla son günlerde ilaçlarını kullanmayı ihmal etmiş. Bize Aralık ayında okula atandı. Ocak ayında şikayet gündeme geldi. Biz de konuyla ilgili soruşturma başlattık. Geçen hafta içersinde memurun görev yerini değiştirdik. Bunu öğrencisi olmayan Rehberlik Araştırma Merkezine almıştık. Ancak cumartesi günü basından çıkan haberleri gördük. Daha sonra açığa aldık” şeklinde konuştu.Ardından veliler, okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye Sarayına gitti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.