Sungar: Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez

Eğitim İş Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Ebru Sungar, Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın katılımı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Sungar: Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez
07 Mart 2017 Salı 15:53

Yaptığı basın açıklamasında Sungar, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri  her geçen gün artarak yükselmektedir dedi ve şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, genel anlamda da AK Parti iktidarının kadını yok sayan gerici politikaları kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artmaktadır. Erkek şiddetinin artmasında, AK Parti iktidarının  din ve ahlak adına sıkça kullandığı  cinsiyetçi , sözde muhafazakar söylemler ile kadını  değersizleştirmesi , namus ve ahlak anlayışını  salt kadına indirgemesi önemli etken olmuştur.
 
‘Türkiye kadın erkek eşitliğinde 144 ülke arasında 130. sırada’
Dünya Ekonomik  Forumu’nun (DEF)  Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na  göre Türkiye, siyasal katılım, ekonomik eşitlilik , eğitim ve sağlık hakkı  gibi  farklı alanlarda kadın erkek eşitliğinde 144 ülke arasında 130. sırada yer almaktadır. Rapora göre , Türkiye’de kadınların  istihdama katılım oranı  yüzde33, erkeklerin ise  yüzde77. Kadınların  eğitim oranı ile 2015  yılı raporunda  küresel çapta 105’inci  sırada  gelen Türkiye, bu yıl 109’uncu sıraya geriledi. Türkiye’de en az  ilkokul  mezunu olan kadınların oranı yüzde32 olarak belirtildi. 
 
 
‘Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez’
Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara yer olmadığının farkındayız ve bu nedenle şiddetsiz ve sömürüsüz bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.