“Sözcü ile dayanışma içindeyiz”

CHP’li milletvekilleri Sözcü Gazetesi Ankara bürosunu ziyaret ederek, gazete çalışanlarıyla sohbet ederek, “yanınızdayız” mesajı verdi

“Sözcü ile dayanışma içindeyiz”
20 Mayıs 2017 Cumartesi 13:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve aralarında Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu CHP’li milletvekilleri dün yapılan operasyonlar sonrasında Sözcü Gazetesi’ni ziyaret ederek, çalışanlarla dayanışma gösterdi.
DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
Gazetenin Ankara bürosunu ziyaret eden CHP’li heyet, gazete çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Heyet, “ Sözcü, toplumun her katmanının dikkatle aldığı, okuduğu bir halk gazetesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde Sözcü’ye yapılan bu operasyonları asla kabul etmiyoruz. Halkın Sözcü’sü hiçbir zaman susmayacak, Sözcü çalışanlarıyla dayanışma içindeyiz” dedi.
OPERASYONLAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İHLALİDİR
Ziyaret sırasında konuşan CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ise, “Sözcü Gazetesi’ne yapılan operasyon demokrasi ve özgürlüklerimize yapılmış bir operasyondur” dedi. Çakırözer, “Özgür basın demek, halkın bilgilenmesi, kamuoyunun aydınlatılması demektir. Basın bu görevini yapamaz hale gelirse, ülkeler bütün demokratik kriterler açısından geriye giderler. Bugün zaten Türkiye’de gazeteciler demir parmaklıklar arkasındayken; halkın haber alma hakkı için mücadele veren gazetecilerin gözaltına alınması, hapse atılması, gazeteler üzerinde baskı kurulması basın özgürlüğü ihlalidir ve hiçbir demokraside asla kabul edilemez. Bizler, ne olursa olsun Sözcü'nün bağımsızlığı, demokrasi ve özgürlüklerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sözcü'nün yanındayız” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.