“SİZİ ESKİŞEHİR HALKINA ŞİKAYET EDİYORUM”

Odunpazarı Belediyesi, İmişehir’e güneş enerjisi santrali kurmak için gerekli bütün işlemleri tamamladı. Ancak, söz konusu konunun imar planına tescili ile ilgili talepleri 3 aydır Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda bekletiliyor.

“SİZİ ESKİŞEHİR HALKINA ŞİKAYET EDİYORUM”
14 Şubat 2017 Salı 19:50

Büyükşehir Belediye Meclisi, Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, güneş enerji sistemi kurmak isteyen vatandaşların imar planına tescili ile ilgili talepleri gündeme geldi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, söz konusu konuyla ilgili maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce söz aldı. Kurt, kendilerinin de aynı taleple 3 ay önce Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonuna rapor sunduklarını belirterek, “ 3 aydır komisyonda bekliyor. İmar Komisyonu bütün dosyalar tamam olmasına rağmen Odunpazarı Belediyesi’nin tescil talebini işleme sokmuyor. Yılda yaklaşık 1,5 milyon lira civarında elektrik parası ödememize dayanak çıkıyor. İller Bankası Ocak 2017 yılında genel aydınlatma gideri olarak payımızdan 1 milyon 300 bin lira kesmiştir. Oysa biz bu güneş enerjisi sistemini kurduğumuz zaman yılda yaklaşık 1,5 milyon liralık tasarruf sağlamış olacağız. Tesisisin kurulabilmesi için gerekli olan 1,5 milyon Euro’yu hibe olarak bulmuş durumdayız. İmar Komisyonu hangi amaçla bizim talebimizi incelemiyor. Bunu bütün Eskişehir halkına şikayet ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“ODUNPAZARI BELEDİYESİ ENGELLENİYOR”
Meclis sonrası açıklama yapan Kurt, şunları söyledi: “İmişehir sınırları içerisinde bir güneş enerjisi santrali kurmak istiyoruz. Her türlü iznimiz alındı. Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası’ndan destekler sağlandı. Sadece Büyükşehir Meclisi’nin, 1/5000’lik plana işlemesi kaldı. 1,5 milyon Euro bedelli hibe bulduk. Bu bize hibe edilecek ve parasız bu santral kurulacak. Kurulan santralle de Odunpazarı Belediyesi, OEDAŞ’a bu elektriği satacak. Kendi ödediği elektrik parasından kurtulacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, 8 Kasım’da bu dosyayı İmar Komisyonuna sevk etmiş. Ama o tarihten bu yana hiçbir işlem yapılmamış. Bizden sonra başvuru yapan belediyelerin ve şahısların tescille ilgili talepleri bugün Meclis gündemine getirilerek, oylandı. Tepebaşı Belediyesi’nden, Sivrihisar Belediyesi’nden, Alpu Belediyesi’nden gelmiş. Bu şahıslara verip, Odunpazarı Belediyesi’ni kendisi için istediği izni vermemek Odunpazarı Belediyesi’ni engellemektedir. İmar Komisyonu yanlış yapıyor.”
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.