SİZ YAPTINIZ OLMASIN…

Gürol Yer yazdı...

SİZ YAPTINIZ OLMASIN…
28 Mart 2017 Salı 10:31

Gürol Yer'in "SİZ YAPTINIZ OLMASIN…" başlıklı yazısı:
Yazılarımızın genel ekseriyeti şehir ve insanı için yanlış yapılan, eksik yapılan konu ile hizmetlerde görüş üzerinedir.
Yaşayan gözüyle olanlara yorum getirmekte gerekirse önerilerde bulunmaktayız.
Böyle olunca çok sağ olsunlar hassasiyetimizi bilen dostlar sıklıkla yaşanan, yaşanacak olumsuzluklar ile ilgili ulaşmakta, talepte bulunmaktalar.
Tepebaşı ilçemiz Şeker Mahallesi sınırlarında hatboyunun kenarında bulunan Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinden velilerimiz ulaştılar.
Resmen derler ya panik olmuş vaziyetteler.
Konu okul olunca eyvah dedim kendi kendime malum son süreçte Eskişehir eğitimi dökülüyor ve neresinden tutarsan elinde kalmakta.
Değerli velilerimizin sıkıntısı okulları için önümüz süreçte düşünülen ve şifahi olarak teyit edilen taşınma konusu.
Olabilir belki merkezde kalmıştır, sıkışmıştır, yeni bir binaya ferah bir ortama geçilebilir ne var diyebilirsiniz.
Ancak derler ya kazın ayağı hiç öyle değilmiş.
Biliyorsunuz hükümet 2019 yılından itibaren ilköğretimde tam gün eğitime geçecek.
 İddia şu okulun bitişiğinde olan eski Necatibey yeni adıyla Suzan Gürcanlı İlköğretim Okuluna lise binası tahsis edilecek yani ilkokul için lise başka yere taşınacak.
Buna da hayhay denilebilir.
Yine bu noktada bir ancak diyeceğim.
 Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi daha önce adı Anadolu Motor Teknik Endüstri Meslek Lisesi sonrasında Sabiha Gökçen Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin olan Fevziçakmak Mahallesi ile Şanlıevler Mahallesi arasında Yarı Açık cezaevi ile sırt sırta olan ve çok detaya girmeden yazıyorum bir eğitim yuvasının üstelik lise olan bir eğitim yuvası için sosyolojik, fiziki konum olarak uygun olmayan boş binaya taşınmak isteniyor.
 Önceki süreçte Eskişehir’in yüz akı bir okulu oradan Aşağı Söğütönüne bence kaçırarak taşınmasına rağmen yeniden ve yine üstüne üstelik 430 taban puanı olan bir Anadolu Lisesini oraya nakletmek ve bunu tamamen ben yaptım olduğu mantığı ile yapmak abes ile iştigaldir.
Beyler, ağalar, arkadaşlar durun bakalım ve az biraz şehir insanlarına kulak verin işletin şu istişare mekanizmasını yada ne bileyim anket sistemini.
 Şehir insanlarına çocuklarının geleceğine karamsar bakan hemşerilerimize bu eziyeti etmeyin, çocuklarımızı etkilenecekleri, mağdur olacakları o ortama götürmeyin, koyun şapkanızı önünüze o okulu oraya taşıma icraatına dediğim gibi ben yaptım oldu mantığıyla niyetlenmeyin.
Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda seslerini duyurmak için girişimlere başladı ve her noktaya ulaşmaya çalışıyorlar.
Temennim seslerine kulak verilmesi ve muhatap alınmaları.
İlgililerin konuya mantık ile yaklaşmasını bekliyorlar bende diyorum ki sayın ilgililer.
Siz yaptınız olmasın, niye mi?
 Arayın beni isterseniz anlatayım size yaşanmış olumsuzlukları…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan UZUN - 7 yıl önce
Bahse konu bina sadece acik cezaevi ne devredilerek ceza evinide alan ve tesis olarak rahatlatacak yer ve konumdadir bahsettiginiz ve bahsedemediginiz tum tespitlere katiliyorum lise olarak degerlendirilecek yer ve konumda degildir
Avatar
Misafir - 7 yıl önce
Elinize sağlık .
Bkz. #gmkaltasinmasin