ŞİDDETTEN KAÇTI YİNE DE KURTULAMADI

Eşinden şiddet gördü, Eskişehir’deki kızının yanına sığındı. Ancak aradığı huzuru burada da bulamadı. Arkasından gelen kocası kendisiyle birlikte İzmir’e dönmesi için ikna edemediği Nesrin’i hastanelik etti.

ŞİDDETTEN KAÇTI YİNE DE KURTULAMADI
25 Aralık 2016 Pazar 10:02

Nesrin Işıklı, 43 yaşında. Ayhan T, ile 24 yıl önce kaçarak evlendi. Mersin Anamur’da eşinin abisinin yanına yerleştiler. Evliliklerinden 3 yıl sonra ilk çocukları dünyaya geldi.  1998 yılında ise ikinci çocukları doğdu. Ortaokul eğitimini yarıda bırakan Nesrin, kızlarını büyütürken aynı zamanda sınavlara girdi. Ortaokul ve liseyi açıktan tamamladı. Sonrasında ise üniversite sınavına girerek, 2 yıllık Adalet Meslek Yüksekokulu’nu bitirdi. Evliliği süresince hep şiddet gördü. Gördüğü şiddetten kurtulmak için Eskişehir’de okuyan kızının yanına kaçtı. Ancak gözü dönmüş koca, Nesrin’in peşini Eskişehir’de de bırakmadı. 18 Aralık sabahı kızının kaldığı evin önüne geldi. Nesrin, korkup polisi aradı. Polis gelip, tutanak tutup gitti. Sonrasında Nesrin, kızını da yanına alıp Ayhan ile bir kafeteryada oturup konuştu. Ayhan, annesiyle yalnız konuşmak istediğini söyleyerek, kızlarını yanlarından gönderdi. Kafeteryadan çıktılar. Ayhan, Nesrin’in kendisiyle İzmir’e gelmesini istedi. Nesrin bunu kabul etmedi.  Aldığı cevabı hazmedemeyen Ayhan, Nesrin’in yüzüne tokat atıp yere düşürdü. Nesrin’i yerde tekmelemeye devam etti. Sokaktan geçenler durumu polisi bildirdi. Nesrin hastaneye, Ayhan ise karakola götürüldü.  Nesrin tam 9 gündür Eskişehir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ayhan ise tutuklanıp cezaevine gönderildi.
AĞABEYİ YAŞANAN ŞİDDETİ ANLATTI
Tüm bu yaşananları Nesrin’in ağabeyi Selahaddin Işıklı anlattı.  Nesrin’in bundan 6 yıl önce İstanbul’da kendisinin yanına gelerek, artık Ayhan ile yaşamak istemediğini söylediğini anlatan Işıklı: “Ancak biz yuvaları dağılmasın diye ayrılmalarını istemedik.”
“ÇOCUKLARININ YAŞAMIYLA TEHDİT EDİYORDU”
Bu konuları Ayhan ile görüştüğümüzde, her defasında bana ‘Bizde ayrılık olmaz. Gelinlikle geldi, kefenle çıkar’ diyordu.  Ayrılmaları durumunda Nesrin ile çocukları öldüreceğini söylüyordu. Bu rahatsızlıklar ne zaman konuşulsa aynı konuşmalar oluyordu. Ayhan aşırı kıskanç bir adamdı. Sürekli Nesrin’i takip ediyor, telefonlarının dökümlerini çıkartıyor, konuştuğu veya mesajlaştığı herkesin hesabını soruyordu. Evden adımını attığında bile adım adım takip ediyormuş. Bize de hep kafasında kurduğu senaryoları anlatıyordu. Biz çocuklar büyüsün, yuvaları dağılmasın diye hep ayrılmamaları için çalıştık. Ancak Ayhan, bizim bu çabalarımızı her seferinde kız kardeşime karşı kullanmış. ‘Bak herkes benden yana, kimse seni desteklemiyor’ diyerek baskı yapmış.
KOCA ŞİDDETİNDEN ESKİŞEHİR’E KAÇTI
Nesrin ile Ayhan arasındaki son gerilimin geçtiğimiz Ağustos ayında yaşandığını anlatan ağabey Işıklı, “Kız kardeşim sınav için Antalya’ya gidiyor. Antalya dönüşü Anamur’a değil, Eskişehir’de üniversite okuyan kızının yanına geliyor. Ayhan’ın kendisine ulaşamaması için de telefonunu kapatıyor. Nesrin, Eskişehir’e geldiğinde kendisi ile telefonda görüştüm, neden kaçtığını sordum. Bana, kızlarının birinin İzmir’de, diğerinin ise Eskişehir’de okuduğunu, artık Ayhan ile aynı evde tek başına yaşamayacağını söyledi. Nedenini sordum. Kardeşim ise, Ayhan’ın çocukların yanında bile kendisine kötü davrandığını, şiddet uyguladığını, yaklaşık 10 yıldır kendisinin isteği olmadan birlikte olmaya zorladığını anlattı. Bende artık Ayhan’ın yanında kalmamasını istedim ve kardeşimin arkasında olduğumu söyledim.
SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ
Sonrasında kız kardeşim, Ayhan ile görüşüyor. Eskişehir’deki kızıyla birlikte Anamur’a dönüyor. Anamur’dan İzmir’e taşınmaya karar verdiler. Ayhan küçük kızı ile birlikte İzmir’e, Nesrin ise Eskişehir’de okuyan kızının yanına yerleşti. Ancak Ayhan, bundan iki hafta öncesine kadar kardeşimi sürekli ‘Ya gel benim ayağımın dibinde yaşa, ya da kendini öldür. Yoksa seni öldüreceğim’ diye tehdit ediyordu.  Bu tehditlerin artması üzerine Nesrin, savcılığa tehdit aldığına dair şikayet dilekçesi verdi. Ayhan, dilekçe nedeniyle İzmir’de ifade verdi. Ancak Nesrin, İzmir’de yaşayan kızının ısrarlarına dayanamayıp, geçtiğimiz haftalarda şikayetini geri çekti.
DEFALARCA KAFASINA VURUYOR
Olaydan bir gün önce 17 Aralık günü Ayhan yine kardeşime aynı tehditleri savurmuş. Nesrin durumu bana bildirdi. Ben de Ayhan’ı telefonla arayıp konuştum.  Olayın yaşandığı sabah ise kardeşim beni arayıp, Ayhan’ın Eskişehir’e geldiğini söyledi. Bende polisi aramasını söyledim. Polis, kardeşimin kızıyla birlikte yaşadığı evin önüne geliyor. Ayhan ve kız kardeşim ile görüşüyor. Tutanak tutup, gidiyor. Sonrasında kız kardeşim kızını da yanına alıp, Ayhan ile bir kafeteryada oturuyor. Bir süre konuştuktan sonra kızları yanlarından ayrılıyor. Ayhan, Nesrin’e İzmir’e dönmesi için ısrar ediyor. Kardeşim ise bunu reddediyor. Kafeteryadan çıktıktan sonra Ayhan’ın ısrarı devam ediyor. Kardeşim kabul etmeyince de tokat atıp, yere düşürüyor. Bu sırada Nesrin’in kafası duvara çarpıyor. Yerde yüzüne ve kafasına tekme atmaya devam ediyor. Etraftakilerin bağrışlarıyla olay yerine polis geliyor. Kardeşim şimdi Eskişehir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Tek isteğimiz var. Kardeşime bunu yapan adalet önünde en ağır cezayı alsın.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın - 7 yıl önce
Ben ayhan beyi 20 yıldır tanıyorum çok beyfendi birisi şu olanlara inanmak çok güc