SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT), 1914'te Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerlerin anısına fotoğraf sergisi açtı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA
24 Aralık 2016 Cumartesi 13:34

Hamamyolu Caddesi Çarşı Camii yanında izlenime sunulan sergide Sarıkamış’ta şehit olan askerlerle ilgili fotoğraflar yer aldı. Sergiye vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. ESKENT Derneği Kültürel Çalışmalar Birimi Başkanı Fahri Er, bu sene 7’incisini gerçekleştirdikleri etkinliğe ‘Kardelen Çiçekleri’ adını verdiklerini söyledi.
Sarıkamış şehitlerini, minnet ve saygı ile andıklarını ifade eden Er, açıklamasında şunları söyledi: “Bizler aslımız neslimizdir diyen, geleceğe giderken geçmişsine özlem, saygı ve sorumluluk duyan büyük Türk milletine mensubiyetin gururunda gençleriz.  Kültürel erozyonun yanında popüler, aktüel ve dejenere gündemler ile bir anlamda asli kimliğimizi unutmamız istenmekte. Benliğimiz hafızalardan silinmek durumunda bırakılma saldırısına karşı diremenin mücadelesindeyiz. Milletimizin geçmişsine her anlamda sahip çıkıyoruz, her anlamda hürmet ve minnet ile anıyor yad ediyoruz. Dün yitip giden vatan evlatlarına duygumuz neyse bugünde Güneydoğu’da, Suriye’de her an ve her yerde Türklük için, mukaddesiyatımız için kendini feda eden ve kara toprağın bağrına sıra dağlar gibi uzanan yiğitlerimize sahip çıkmanın aziz hatıralarını yaşatmanın gayretinde olduk ve olacağız.”
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.